Τεχνητή ευφυΐα και από το Facebook

Σιγά που θα έμενε το Facebook έξω από το παιχνίδι της δημιουργίας του… Terminator!Terminator

Όπως και τόσοι άλλοι, έτσι και το facebook δημιούργησε μια νέα ομάδα, την οποία έχει στελεχώσει με ταλαντούχα άτομα, έχοντας ως στόχο τη χρήση τεχνητής ευφυΐας για την αναγνώριση του περιεχομένου των posts που κάνει ο κόσμος σε αυτό, των φωτογραφιών που αναρτά, το τι συζητά μεταξύ του.

Η πρόταση του Facebook θα μπορεί να αναγνωρίζει ότι είναι πιο σημαντικό, και “να το ανεβάζει πιο ψηλά”, ώστε να αυξάνονται οι πιθανότητες να το δει κανείς. Διότι, μέχρι τώρα, οι αλγόριθμοι που χρησιμοποιεί μπορούν να ξεχωρίσουν τι είναι δημοφιλές και τι όχι, μα όχι και να αναγνωρίζουν το περιεχόμενο και την σημασία του.

Αν και η προσπάθεια μόλις ξεκίνησε, το Facebook υποσχέθηκε στο MIT Technology Review πως αν έχει… σημαντικά μαντάτα από αυτήν, θα φροντίσει να τα ανακοινώσει στο κενό.

Ελπίζουμε να μην είναι “μαντάτα” του στυλ “πάρτε προμήθειες και κρυφτείτε κάτω από το έδαφος – ΤΩΡΑ”!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.