Πώς να γλιτώσετε από την… κατάρα των animated GIFs

Αν ο αγαπημένος σας browser είναι ο Firefox, ένα extension αναλαμβάνει να σας γλιτώσει από την πρόσφατη μόδα των ενοχλητικών κινούμενων εικόνων GIF.Animated_GIFs_002

Την πρώτη φορά που τις βλέπεις λες “εντάξει, έχουν την πλακά τους”. Μετά από λίγο, καταλήγουν κουραστικές, σου αποσπούν την προσοχή από το κείμενο, και, bonus track, σου βαραίνουν υπερβολικά των browser, παράλληλα ανεβάζοντας τρελά τις απαιτήσεις του στη μνήμη. Ευτυχώς, υπάρχει ένα extension για τον Firefox που μπορεί να βοήθησει.

Το Superstop κάνει τις νέες εκδόσεις του Firefox να συμπεριφέρονται όπως οι παλαιότερες, όσον αφορά στη χρήση του πλήκτρου Esc. Και για όσους δεν το είχαν προσέξει, αυτό σημαίνει πως πατώντας το πλήκτρο Esc στο πληκτρολόγιο, ο Firefox σταματούσε τα πάντα στην απεικονιζόμενη σελίδα.

Ή διαφορά με αυτό είναι πως για να μην αλλάζει την συμπεριφορά του Firefox σε σχέση με το “πως την θέλει η Mozilla”, το Superstop δεν αντικαθιστά την τωρινή χρήση του Esc (…την ποιά;!), αλλά τοποθετεί αυτή τη λειτουργία στο συνδυασμό των πλήκτρων Shift και Esc.

Ναι, λοιπόν, είναι τόσο απλό: αφού το εγκαταστήσετε, ξεχάστε το. Όποτε βρίσκεστε σε μια σελίδα με μια ενοχλητική κινούμενη GIF που επαναλαμβάνεται πάλι και πάλι, κάνοντας τον Firefox να… σέρνεται, πατήστε το συνδυασμό Shift και Esc. Ta-daaaa! Μαγεία..! Ηρεμία..!

Προσέξτε μόνο πως σταματά τα πάντα σε μια σελίδα, και έτσι ίσως αλλάζει και την συμπεριφορά αλλων scripts που αυτή χρησιμοποιεί. Με άλλα λόγια, αν δοκιμάσετε να αφήσετε κάποιο σχόλιο σε μια σελίδα μετά από αυτό, και συναντήσετε πρόβλημα, δοκιμάσετε καλού – κακού να την ξαναφορτώσετε.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.