Ροκ ορχήστρα από 8-bit μηχανάκια

polybius-660x369

Ο σκηνοθέτης James Houston, χτύπησε την πόρτα της καρδιάς όλων των 8-bit lovers το 2008 όταν ανέβασε στο YouTube αυτό το κομματάκι:

Το έργο του χρησιμοποιήθηκε χωρίς τη συγκατάθεσή του για να γίνει η βάση διαφημιστικού σποτ, ενώ δεν είχει τα οικονομικά μέσα για να παρεμποδίσει τους νομικούς ελιγμούς της μεγάλης διαφημιστικής φίρμας που, ουσιαστικά, του έκλεψε το έργο.

Ο Houston δεν το έβαλε κάτω και απάντησε με το παρακάτω βιντεάκι:

Το βιντεάκι, το οποίο επιμελήθηκε παραγωγός του BBC και στο οποίο εκτελεστής είναι ο τραγουδιστής Julain Corrie, είναι ακόμη ένα συγκινητικό νοσταλγικό ταξίδι. Εκτός από τα φωνητικά, όλη υ υπόλοιπη μουσική επένδυση προέρχεται από τους ψηφιακούς ήχους που παράγουν οκτάμπιτα μηχανήματα 30ετίας.

Το εσωτερικό μιας άδειας πισίνας γίνεται για λίγο χώρος πρόβας για μια περίεργη 8-μπιτη ορχήστρα που αποτελείται από αγαπημένα “μηχανάκια” όπως Commodore 64, Atari 2600, Gameboy, Sega Megadrive (χμμμ, αυτό ήταν 16-μπιτο). Τα σκορπισμένα γαρυφαλάκια δίνουν έναν πένθιμο τόνο, εσκεμμένα. Πρόκειται για μια περασμένη, αλλά σίγουρα όχι ξεχασμένη, εποχή…

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.