Έρχεται τηλεοπτικό reboot του Westworld από τους Jonathan Nolan και J.J. Abrams

Μία από τις κλασικότερες ταινίες επιστημονικής φαντασίας ετοιμάζεται να επιστρέψει στην… “μικρή” οθόνη.Westworld 002

Ody's thoughts

Τώρα πια, βέβαια, “μικρή” δεν τη λες τη… γκουμούτσα σαραντα-φεύγα ιντσών στο σαλόνι σου, αλλά… Εμ… Παρασύρομαι. Επιστρέφουμε στην είδηση..!

Το Westworld ήταν μια πρωτότυπη ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1973, η δράση της οποίας εξελισσόταν στο αντίστοιχό ενός θεματικού πάρκου, σαν αυτά που, στη χώρα μας, τα βλέπουμε μόνο… εξ αποστάσεως, για παράδειγμα στην Disney world.

Χωρισμένο σε κομμάτια, επέτρεπε στους θαμώνες του να επιλέξουν αν θα ήθελαν, για παράδειγμα, να ταξιδέψουν σε μια ανάπλαση ενός φουτουριστικού κόσμου, της αρχαίας Ρώμης, η του Far West – από όπου και ο τίτλος του. Φυσικά, όπως συνηθίζεται σε κάθε ταινία δράσης, έντασης και αγωνίας που… σέβεται τον εαυτό της, κάτι πήγαινε στραβά.

Westworld 000

Στο συγκεκριμένο θεματικό πάρκο η μεγαλύτερη πρωτοτυπία ήταν το ίδιο το προσωπικό του, που δεν αποτελούνταν από… κακόμοιρους υπαλλήλους, που έπρεπε να ανέχονται τα καπρίτσια του κάθε κακομαθημένου επισκέπτη, μα από ανθρωπόμορφα τρομερά εξελιγμένα ρομπότ – που… άντεχαν. Θεωρητικά. Ως σύγχρονοι σκλάβοι, υπήρχαν μόνο για να ικανοποιήσουν τις ψυχαγωγικές ανάγκες των επισκεπτών. Καταλάβατε “που πήγαινε το στόρυ”, έτσι; Oh, yes, μέχρι το τέλος της ταινίας, ούτε τα robots… σήκωναν πολλά – πολλά!

Westworld 003

Ναι, η επανάσταση των ρομπότ ξεκινούσε από ένα ψυχαγωγικό θεματικό πάρκο, με μπροστάρη τον Yul Brynner! Σε μια ερμηνεία – υπόδειγμα, παρουσίαζε τον τυπικό… κακό καουμπόυ, μαυροντυμένος, απειλητικός, και, επιπλέον, ως ρομπότ, απόλυτα ψυχρός. Ήταν ο χειρότερος εν μέσω του εφιάλτη, ο απόλυτος προσδιορισμός της ασταμάτητης φονικής μηχανής εν μέσω “σαλεμένων” μηχανών. Και αυτό διότι είχε εξαρχής ρυθμιστεί ώστε “να παίζει αυτό το ρόλο” – με τη διαφορά πως, κάπου, κάπως, απενεργοποιούνταν τα όποια “όρια” του.

BTS:  (Pictured) Jonathan Nolan

Τώρα, σύμφωνα με το Variety, το HBO ετοιμάζει ένα reboot της ταινίας, έχοντας ως βασικούς υπεύθυνους για αυτό δύο μεγάλα ονόματα του σύγχρονου Hollywood: τον Jonathan Nolan (ναι, αδελφός του Christopher και “το βασικό μυαλό” πίσω από το Person of Interest) και, Ω, τι έκπληξη, πώς από τα μέρη μας πάλι, τον J.J. Abrams!

'Star Trek' Photocall

Ody's thoughts

ΔΕΝ υπάρχει “reboot scifi σειράς” με καλές προοπτικές αν δεν υπάρχει το δικό του ονοματάκι, κάπου, κάπως. Έτσι, για να χώσει πέντε-έξι lens flares παραπάνω.

.

Η σειρά αναμένεται πιο σκοτεινή από την κλασική ταινία, ενώ το Variety την περιγράφει σαν “μια σκοτεινή οδύσσεια σχετικά με την αυγή της τεχνητής νοημοσύνης και το μέλλον της αμαρτίας”.

Ό,τι καταλάβατε, καταλάβαμε!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.