Ασύρματη φόρτιση για τα πάντα από την Ossia

Η Ossia παρουσίασε τη δική της λύση ασύρματης φόρτισης, που μπορεί να “ξαναγεμίσει” το κινητό σου ακόμη και ενώ αυτό βρίσκεται στο τσεπάκι σου!Cota ossia 001

Οι μέχρι σήμερα λύσεις του είδους συνήθως απαιτούν από ένα gadget να εχει μια κάποια επαφή μάζι τους, ή, έστω, να βρίσκεται πολύ – πολύ κοντά σε μια επιφάνειά φόρτισης. Όχι και η νέα λύση Cota της Ossia, που μπορεί να στέλνει ρεύμα στις συσκευές σου, όπου και αν βρίσκονται στο δωμάτιό σου!

Cota ossia 003

Αυτό επιτυγχάνεται με την χρήση του φάσματος των 2,4GHz, του ίδιου, δηλαδή, που χρησιμοποιούν σήμερα και οι τεχνολογίες WiFi και Bluetooth, για την μετάδοση μαγνητικών κυμάτων. Έτσι, μόλις ένα watt ενέργειας, ταξιδεύει από τον πομπό του Cota, συνέχεια, φορτίζοντας οποιαδήποτε συσκεύη βρίσκεται σε απόσταση περίπου 10 μέτρων, και είναι εξοπλισμένη με έναν σχετικό δέκτη.

Cota ossia 002

Λειτουργώντας σχεδόν όπως και τα σημερινά WiFi routers, η τεχνολόγια θα επιτρέπει στον χρήστη να επιλέξει, για παράδειγμα, αν θέλει να φορτίζεται οποιαδήποτε συμβατή συσκευή βρίσκεται στο εύρος της, ή μόνο ορισμένες από αυτές, ενώ δεν εμπεριέχει κάποιον κίνδυνο στη χρήση της – θυμηθείτε, μιλάμε μόλις για ένα watt.

Η δημιουργός της αναμένει έγκριση για την επίσημη διάθεση της, που αναμένεται να δούμε σε κάποια προϊόντα μέχρι το 2015.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.