Έξυπνο γραφείο για, αμφισβητήσιμης εξυπνάδας, στελέχη

Ένα γραφείο που θα σας έχει συνέχεια στο “σήκω-σήκω, κάτσε-κάτσε”!
Ειλικρινά θα ήθελα νά ‘ξερα σε τι είδους παράλληλο σύμπαν ζουν ορισμένοι άνθρωποι. πάρτε για παράδειγμα τον κο JP Labrosse, πρόεδρο της εταιρείας Stir. Το τελευταίο του δημιούργημα στο χώρο του design είναι το Stir Kinetic, ένα “έξυπνο” γραφείο, το οποίο “μαθαίνει” από το καθημερινό σας πρόγραμμα στο γραφείο και μπορεί να αλλάξει ύψος ανάλογα. Ο Labrosse, σημειωτέον, ήταν μέλος της αρχικής ομάδας που είχε σχεδιάσει το iPod της Apple.

tight_shot_hand_w_screen

Το έξυπνο γραφείο διαθέτει οθόνη αφής, Bluetooth και WiFi, έτσι ώστε να μπορεί να προγραμματιστεί με διάφορους τρόπους και να ρυθμιστεί ανάλογα με τις προτιμήσεις του κατόχου του. Μάλιστα είναι σε θέση να προσαρμόζεται αυτόματα, μετά από μια περίοδο προσαρμογής στον τρόπο που εργάζεστε. Αν π.χ. μετά από κάποιες μέρες χειροκίνητης ρύθμισης, το γυρίσετε στο “αυτόματο”, το γραφείο θα αλλάξει ύψος την ώρα που πρέπει, ανάλογα με τις συνήθειές σας.

Η φιλοσοφία του κου Labrosse είναι ότι πολύ συχνά, απορροφημένοι από τη δουλειά μας, ξεχνάμε να κάνουμε διάλειμμα, να ξεκουραστούμε, να φάμε. Επίσης θεωρεί ότι είναι καλό να συνηθίζουμε σε ολιγόλεπτη ορθοστασία κατά τη διάρκεια της δουλειάς μας, ώστε να ασκούμαστε και να αποκτήσουμε ενεργητικότητα και αυτοσυγκέντρωση.

Μικρή λεπτομέρεια: το γραφείο κοστίζει $4.000 παρά κάτι ψιλά.

Είναι προφανές ότι ο κος Labrosse ψάχνει για κορόιδα και ψοφάει να γίνει θέμα συζήτησης σε κύκλους hipster σχεδιαστών που εκτιμούν τέτοιες αηδιούλες. Εκτός κι αν θεωρείτε ότι είναι χρήσιμο ένα τέτοιο κατασκεύασμα, το οποίο θα μπορεί να “συνομιλεί” με το κινητό σας και να σας βγάζει πόσες θερμίδες κάψατε εργαζόμενοι. Αν το πιστεύετε, λυπάμαι, αλλά είστε ήδη καμμένοι…

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.