8 – 4 τα χειριστήρια σε Xbox One — PlayStation 4

Οκτώ, προσέξτε, οχτώ, ούτε επτά, ούτε εννιά, οκτώ χειριστήρια θα υποστηρίζει το Xbox One! Τέσσερα το PlayStation 4.DualShock 4 - Wave Blue und Magma Red

Το τρίτο PlayStation είχε και το προβάδισμα: υποστήριζε την παράλληλή χρήση επτά χειριστηρίων, θεωρητικά επιτρέποντας σε επτά παίκτες να παίζουν ταυτόχρονα τα αγαπημένα τους παιχνίδια.

Πρακτικά… ανάθεμα κι αν υπάρχει έστω ένας τίτλος που να το υποστηρίζει αυτό!

Όπως και να έχει, οι δύο αντίπαλες κονσόλες – και, κυρίως, οι… “μαμάδες” τους, Microsoft και Sony – βρήκαν για μια ακόμη φορά μια δικαιολογία για να πάνε κόντρα: τον αριθμό των χειριστηρίων τους!

Τι σημασία έχει που οι περισσότεροι θα τις χρησιμοποιούν με ένα, άντε δυο χειριστήρια το πολύ; Ή, στην περίπτωση μεγαλύτερων οικογενειών, άντε, τρία, το πολύ, τέσσερα χειριστήρια; Τι γίνεται αν μιλάμε για πολύτεκνες οικογένειες; Τι γίνεται αν μιλάμε για καφενεία και ιδρύματα; Για πυροσβεστικούς σταθμούς και πλατφόρμες άντλησης πετρελαίου;

Xbox One Controller Closeup 002

Σε αυτές τις περιπτώσεις, ναι, χρειάζονται περισσότερο από τέσσερα χειριστήρια. Και όπως αναφέρει χαρούμενη γι Microsoft, το Xbox της είναι ιδανικό για αυτές!

Εντάξει, δεν μιλάει για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις, αλλά απλά αναφέρει πως θα υποστηρίζει την παράλληλή χρήση οκτώ χειριστηρίων.

Ody's thoughts

Λίγο αστείο, βέβαια, να χαίρεται για το πόσο πολλά χειριστήρια υποστηρίζει ταυτόχρονα η κονσόλα της, τη στιγμή που μέχρι σήμερα παρουσίαζε ως βασικότερο πλεονέκτημά της το ότι λειτουργεί και χωρίς χειριστήριο!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.