Σε μια μέρα χρηματοδοτήθηκε ο πνευματικός απόγονος του Megaman

Η απόδειξη πως οι gamers όντως θα πλήρωναν για ένα νέο Megaman. Κλάψε, Capcom, κλάψε!Mighty No. 9 003

Όπως αναφέρει και μέσα από το βιντεάκι της ανακοίνωσης του μέσα από το Kickstarter ο δημιουργός της κλασικής σειράς, Keiji Inafune, μόνο που δεν είχε φτάσει σε σημείο να παρακαλάει την Capcom για να δημιουργήσουν έναν νέο sequel. Η ακύρωση ενός πολύ αγαπημένου του project από αυτήν, τον οδήγησε στο να τα παρατήσει, να φύγει από αυτήν και να ανοίξει το δικό του στούντιο, την Comcept. Και ευθύς αμέσως ξεκίνησε την ανάπτυξη ενός τίτλου, βασισμένου σε όσα αγαπούσε τόσο αυτός, όσο και οι gamers. Ναι, αυτό σημαίνει ένα sequel στο Megaman. Ανεπίσημα, φυσικά!

Mighty No. 9 004

Έτσι, ο νέος τίτλος ακούει στο όνομα Mighty No. 9, αλλά θα μπορούσε κάλλιστα να είναι μια νέα συνέχεια της κλασικής σειράς με γραφικά υψηλής ανάλυσης και εκσυγχρονισμένο gameplay.

Ο τίτλος χρηματοδοτήθηκε μόλις μέσα στην πρώτη μέρα της ανακοίνωσης του στο Kickstarter, καθιστώντας δεδομένη την εμφάνιση του στα PCs. Και δεν έχουν περάσει ούτε πέντε μέρες από την αρχική ανακοίνωση του, και ήδη πλησιάζει στο σημείο που είχε ορίσει – τα $1.350.000, ώστε να δούμε και έκδοση του για Mac και Linux.

Mighty No. 9 002

Μοιάζει σχεδόν δεδομένο πως θα φτάσει και στα $1.500.000, που σημαίνει πως θα βρούμε και νέα Game Plus και Turbo modes σε αυτόν, ενώ αν καταφέρει να φτάσει στα $2.000.000, θα δούμε ένα making of ντοκιμαντέρ του, και στα $2.5000.000 υπόσχονται και εκδόσεις για κονσόλες – PlayStation 3, Xbox 360 και Wii U.

Megaman 002
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.