Πως θα έμοιαζε το Grand Theft Auto V αν φτιαχνόταν το 1990

To GTA 5 έχει γίνει φαινομενικά γνωστό σε όλον τον πλανήτη, έχοντας ήδη ξεπεράσει το 1 δισεκατομμύριο σε πωλήσεις, πριν ακόμη συμπληρώσει μια εβδομάδα κυκλοφορίας, ενώ ακόμη και στην ταπεινή ελληνική αγορά έχει σημειώσει χιλιάδες πωλήσεις, έχοντας γίνει ανάρπαστο και… άφαντο από τα ράφια των καταστημάτων.

GTA-5-SNES

Πώς όμως θα έμοιαζε το παιχνίδι αν φτιαχνόταν πριν από 20 χρόνια, μια εποχή που κυριαρχούσαν οι υπολογιστές των 16-bit και η κορυφή της τεχνολογίας περιοριζόταν σε αναλύσεις της τάξης των 320×200 pixels με απεικόνιση 256 χρωμάτων; Όταν τα τρισδιάστατα γραφικά ήταν μια περίεργη και αδόκιμη τεχνολογία στο gaming;

gta5-wallpaper

Ιδού λοιπόν ένα εκπληκτικό βιντεάκι που αναπαριστά το παιχνίδι, όπως ίσως να έμοιαζε, αν φτιαχνόταν με την τεχνολογία εκεινης της εποχής, στην περίφημη 16μπιτη παιχνιδοκονσόλα Super Nintendo. Το κλιπάκι επί της ουσίας ξαναφτιάχνει το trailer του παιχνιδιού χρησιμοποιώντας bitmapped graphics με ισομετρική προοπτική.

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.