Ο James Pond επιστρέφει!

Ένας τίτλος που μάλλον αποκλείεται να γνωρίζει οποιοσδήποτε κάτω των 30, το κλασσικό James Pond της Amiga… αισιοδοξεί πως θα επιστρέψει μέσω Kickstarter.James Pond Robocod 2

Οι περιπέτειες του James Pond κυκλοφόρησαν στα περισσότερα 16 bit συστήματα της τότε εποχής, σε υπολογιστές και κονσόλες, αλλά μάλλον ηταν γνωστότερές στην Amiga. Και αυτό διότι στις κονσόλες χάνονταν ανάμεσα στο πλήθος παρόμοιων – και κατά πολλούς πολύ καλύτερων – τίτλων. Στην Amiga, όμως, δεν υπήρχαν και πολλές τόσο καλές επιλογές.

Όχι, οι τίτλοι της σειράς James Pond δεν ήταν αντικειμενικά καλά παιχνίδια, αλλά ήταν αξιοπρεπέστατα από τεχνικής άποψης. Είχαν πάρα πολύ ομαλή και γρήγορη κίνηση, ενώ… αντέγραφαν σε μεγάλο βαθμό τις “συνταγές” άλλων, πολύ πιο πετυχημένων τίτλων.

James Pond Robocod 3

Τώρα, ένα νέο project στο Kickstarter αισιοδοξεί πως θα επαναφέρει τη σειρά στο προσκήνιο. Μάλλον, όμως, ποντάρει περισσότερο από ότι θα έπρεπε στις αναμνήσεις, και μάλιστα ενός μικρού κομματιού του πληθυσμού.

Όπως και να έχει, αν είστε… “άνω των ‘άντα”, θυμάστε τον χαρακτήρα που είχατε αγαπήσει κάποτε, και θα θέλατε να τον ξαναδείτε εν δράσει, η σελίδα του project… περιμένει τον οβολό σας! Ή, μάλλον, ΘΑ τον περιμένει, στις 20 Σεπτεμβρίου, που θα “ανοίξει” στο Kickstarter. Πάρτε φράγκα ανα χείρας και… υπομονή!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.