Ναι, το PlayStation 4 υποστηρίζει φωνητικές εντολές

Όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος της Sony στο Eurogamer, η κάμερα του PlayStation επιτρέπει αναγνώριση φωνής. Μόνο που αυτό, δεν σημαίνει και πολλά!playstation 4 camera

Όπως είπε συγκεκριμένα:

Quote:

Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε πως η κάμερα του PlayStation 4 όντως επιτρέπει την αναγνώριση φωνής. Θα μοιραστούμε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό σύντομα.

Το θέμα, στην προκειμένη περίπτωση, είναι πως η αναγνώριση φωνής δεν είναι κάποια μαγική τεχνολογία, που κρύβεται μέσα σε ένα κουτάκι που ακούει π.χ. στο όνομα “κάμερα”.

Όπως θα μπορούσε να… επιβεβαιώσει και η Google, η αναγνώρισή φωνής είναι δύσκολη υπόθεση. Κοιτάξτε για παράδειγμα στο Android, το λειτουργικό της σύστημα για κινητά, όπου η υποστήριξη φωνητικών εντολών περιορίζεται σε λίγες γλώσσες, μετρημένες στα δάχτυλα των χεριών.

Η αναγνώριση φωνής προϋποθέτει και εκτενή έρευνα, λογισμικό, τεράστιες βάσεις δεδομένων, γενικώς, αυτό που θα λέγαμε, “προετοιμασία και υποδομή”.

Γιατί το αναφέρουμε αυτά; Διότι, αν το σκεφτεί κάνεις, η Microsoft τα διαθέτει αυτά ήδη, λόγω του ότι… παίζει εδώ και καιρό με τέτοιες τεχνολογίες, μέσω του Kinect και του Xbox 360.

Αντίθετα, η Sony μόλις ανακοίνωσε κάτι τέτοιο, και δεν την έχουμε ξαναδεί να ασχολείται με… το χόμπι στο παρελθόν.

Δεν αποκλείεται, όντως, να αποτελεί ένα κρυφό χαρτί της, και το PlayStation 4 να καταφέρει να μας εκπλήξει ευχάριστα, η ακόμη και να ξεπεράσει οτιδήποτε έχουμε δει από το ανταγωνιστικό Xbox One με το Kinect δεύτερης γενιάς του.

Θα είναι, όμως, όντως μια έκπληξη!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.