Μην κάνετε εγκατάσταση το δεύτερο δισκάκι του GTA V στο Xbox 360

Αφού το έμαθαν με τον δύσκολό τρόπο όσοι το δοκιμάσαν, τώρα η Rockstar προειδοποιεί τους κατόχους Xbox 360 να μην κάνουν εγκατάσταση το δισκάκι “Play” του τίτλου στο σκληρό δίσκο της κονσόλας τους.Grand Theft Auto 027

Ο λόγος, για να εξηγήσουμε και το τεχνικό της υπόθεσης ταυτόχρονα, είναι ο εξής:

Το παιχνίδι διαβάζει ταυτόχρονα απο τον δίσκο της κονσόλας και από το δισκάκι για να παρουσιάσει τα επι της οθόνης τεκταινόμενα.

Όταν εγκαθιστάς και τα δύο δισκάκια στον δίσκο, προσπαθεί να διαβάζει τα διπλάσια δεδομένα από αυτόν. Οι κεφάλες του πηγαίνουν συνεχώς πέρα-δώθε, με αποτέλεσμα καθυστερήσεις στην ανάγνωση των δεδομένων. Καθυστερήσεις που είναι ορατές και καθώς παίζεις το παιχνίδι.

Grand Theft Auto 016

Αντίθετα, όταν χρησιμοποιείς ταυτόχρονα τον δίσκο και το δισκάκι, το παιχνίδι διαβάζει παράλληλα απο δυο πηγές. Έτσι, η συνεχής ανάγνωση δεδομένων που απαιτεί για να παρουσιάζει τον τεράστιο και υπερλεπτομερή κόσμο του δεν συναντά… μπουκώματα.

Μην κάνετε λοιπόν εκατάσταση όλα τα δισκάκια περιμένοντας πως θα δείτε καλύτερες επιδόσεις, επειδή “ο δίσκος είναι γρηγορότερος από το DVD reader της κονσόλας”. Το νέο GTA V είναι μια από τις λίγες περιπτώσεις όπου, για δες, δεν ισχύει κάτι τέτοιο.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.