Λίγο γκάζι ακόμη για το Xbox One

Όπως ανέφερε ο Yusuf Mehdi της Microsoft, όχι μόνο ξεκίνησε κανονικά η παραγωγή του Xbox One, αλλά το hardware του αποδείχθηκε και καλύτερο και πιο ανθεκτικό από ότι περίμεναν, με αποτέλεσμα ένα μικρό κέρδος στην ταχύτητα του.xbox one forza 5 003

Το… μαγικό τσιπάκι που βρίσκεται στο κέντρο του, σχεδιασμένος σε συνεργασία από τις Microsoft και AMD, υποτίθεται πως θα λειτουργούσε στα 1,60GHz. Η σχεδίαση του, όμως, αποδείχτηκε τόσο καλή, ώστε η Microsoft μπορεί άνετα, λέει, να το σπρώξει μέχρι και τα 1,75GHz, δίχως να υπάρχει το παραμικρό πρόβλημα.

Και έτσι, αυτή είναι η νέα ταχύτητα του επεξεργαστή του Xbox One. Πηγαίνει πακετάκι μια χαρά με την προηγούμενη ανακοίνωση, πως το ίδιο είχε συμβεί με το σύστημα γραφικών της κονσόλας, που αρχικά υπολογιζόταν πως θα έτρεχε στα 800MHz, αλλά τελικά έχει ανέβει στα 853MHz.

xbox one quantum break 000

Από τεχνικής άποψης, και επειδή το PlayStation 4 χρησιμοποιεί παραπλήσιο hardware, αξίζει να σημειωθεί πως, κατόπιν και αυτών των αλλαγών, η πρόταση της Microsoft έχει ένα μικρό προβάδισμα όσον αφορά στην επεξεργαστική ισχύ, ενώ η πρόταση της Sony υπερτερεί στον τομέα των γραφικών.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει τίποτα, αφού με έξυπνο προγραμματισμό, λειτουργίες που κανονικά θα έπρεπε να τρέχουν στον επεξεργαστή μπορούν να μεταφερθούν στο σύστημα γραφικών, και το αντίστροφο. Δείτε ως παράδειγμα τα εκπληκτικά γραφικά που παρουσίαζε το God of War στο PlayStation 2, χρησιμοποιώντας ως βοήθημά για το σύστημα γραφικών τους συνεπεξεργαστές της κονσόλας.

Αν μη τι άλλο, η μάχη προβλέπεται ενδιαφέρουσα!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.