Κορυφαίες οι βαθμολογίες του νέου Grand Theft Auto V

Όπως μάλλον ήταν αναμενόμενο, το τελευταίο μέλος της οικογένειας Grand Theft Auto σπάει ρεκόρ βαθμολογιών.Grand Theft Auto 030

Αν και εμείς δεν έχουμε δει ακόμη τον τίτλο, μάλλον δεν υπάρχει κανένας λόγος αμφισβήτησης του τεράστιου πλήθους θετικών βαθμολογιών που τον έχουν… λούσει μέχρι τώρα.

Από ό,τι εχει γραφτεί, το νέο GTA V παρουσιάζεται λίγο καλύτερο από το GTA IV όσον αφορά στον τομέα των γραφικών, αλλά όχι και τόσο δραματικά διαφορετικό. Αυτό που έχει βελτιωθεί πάρα πολύ, σε σημείο… αηδίας, είναι η κλίμακα και η λεπτομέρεια στον κόσμο του.

Σε όποιο σημειο κι αν βρίσκεσαι, το πιθανότερο είναι πως σχεδόν δίπλα σου βρίσκεται κάτι να κάνεις. Από το να βοηθήσεις κάποιον που του έκλεψαν το πορτοφόλι μέχρι το να… παίξεις έναν γύρο γκόλφ!

Η οδήγηση παρουσιάζεται αρκετά βελτιωμένη, επιτρέποντας ακριβέστερο έλεγχο, αλλά μόνο όσον αφορά στα… επίγεια οχήματα. Αεροπλάνα και ελικόπτερα παραμένουν ενοχλητικά στο πιλοτάρισμα, αλλά όχι αρκετά για να αμαυρώσουν την γενικότερή εικόνα του τίτλου.

Grand Theft Auto 028

Όσον αφορά στο ίδιο το σενάριό, είναι και πάλι αρκετά βίαιο, αρκετά χιουμοριστικό, αλλά και αρκετά αυτοσαρκαστικό. Σε αυτό, τρεις κακοποιοί ενώνουν τις δυνάμεις τους, κάνοντας μια σειρά “δουλειών”, ο καθένας στον προσωπικό του δρόμο για τη βελτίωση της… τελματωμένης ζωής του.

Από αυτούς ξεχωρίζει ο Trevor, ο… κλασσικός ψυχοπαθής που δεν γνωρίζεις τι θα κάνει την επόμενη στιγμή. Αυτός χαρίζει τις πιο βίαιες, αστείες αλλά και εντυπωσιακές σκηνές στον τίτλο, και αυτός καταλήγει, τελικά, να είναι ο βασικός πρωταγωνιστής του, αφού κλέβει την παράσταση.

Οι βαθμολογίες που έχουν στολίσει μέχρι τώρα το Grand Theft Auto V παίζουν, στην πλειοψηφία τους, ανάμεσα στο 9/10 και το 10/10, στο 90/100 και το “εξαιρετικό από κάθε άποψη”.

Grand Theft Auto 008

Από ότι φαίνεται λοιπόν, η Rockstar το έκανε και πάλι το θαύμα της. Δεν είναι λίγοι αυτοί που έχουν πει, μέχρι τώρα, πως αποτελεί ό,τι καλύτερο έχουν δει στην τωρινή γενιά κονσόλων, ιδίως όσον αφορά, όπως είπαμε, στην κλίμακά, στην λεπτομέρεια του κόσμου του, στο πλήθος πραγμάτων που μπορείς να κανείς σε αυτόν πριν, αναπόφευκτα… βαρεθείς.

Συνολικά, σου παρέχει ώρες επί ωρών διασκέδασης, αφού ακόμη και όταν τελειώνει το βασικό σενάριο του, υπάρχουν εκατοντάδες άλλα πράγματα που μπορείς να κάνεις.

Μάλλον άξιζε, λοιπόν, η αναμονή!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.