Και πάλι θα μπαίνει μέσα η Sony με κάθε πώληση PlayStation

Όπως συνέβη και με το PS3, αν και αυτή τη φορά σε πολύ μικρότερο βαθμό, η Sony περιμένει πως θα… Πληρώνει και από την τσέπη της για κάθε PlayStation 4 που θα πωλείται.PlayStation 4 012

Δεν είναι η πρώτη φορά που θα συμβαίνει κάτι τέτοιο – το αντίθετο, είναι πολύ συνηθισμένο φαινόμενο οι κονσόλες να πωλούνται κάτω του κόστους τους, κάνοντας απόσβεση από τα πρόσθετα χειριστήρια, παιχνίδια και λοιπά… παραφερνάλια (είμεθα και αγγλομαθείς) που αγόραζει κανείς για αυτές.

Ευτυχώς, στην περιπτωση του PlayStation 4, το πρόσθετο κόστος για τη Sony θα είναι σχετικά χαμηλό. Σύμφωνα με πηγές του Eurogamer θα κυμαίνεται στα $60 ανά κονσόλα, που θυμίζουμε θα πωλείται στα $400.

Με άλλα λόγια η Sony θα μπορούσε να πουλά το PlayStation 4 στα $460 και να μην έχει το παραμικρό έλλειμμα. Σοφά, όμως, προτίμησε να κάνει την δίκη της πρόταση δραματικά φθηνότερη από αυτήν της αντίπαλης Microsoft, αυτομάτως καθιστώντας την και πιο ελκυστική προς τις… τσέπες των gamers – που ήδη την επευφημούν για αυτή την επιλογή.

PlayStation 4 001

Τα $60 για τα οποία μιλάμε, αν όντως αυτό είναι το πόσο, μπορούν να αποσβεστούν αν κάθε κάτοχος PlayStation 4 αγοράσει μαζί με αυτό και ένα παιχνίδι καθώς και μία ετήσια συνδρομή στο δίκτυο της, PlayStation Network. Το πιθανότερό είναι πως μια σημαντική μερίδα gamers θα αγοράσει μαζί με την νέα κονσόλα της και τουλάχιστον δύο παιχνίδια – να πούμε το 1/5 του συνόλου; Και μάλλον άλλοι τόσοι, αν όχι περισσότεροι, θα αγοράσουν και μια συνδρομή, όντας οπαδοί των… social καταστάσεων που έχει παρουσιάσει μέχρι τώρα η εταιρεία για τη νέα κονσόλα της και, φυσικά, των multiplayer παιχνιδιών.

destiny_bungie_ps4-wallpaper-007

Άρα, μάλλον δεν χρειάζεται να ανησυχεί και τόσο πολύ για το αν θα αποσβέσει η οχι το όποιο κόστος. Και το γνωρίζει πολύ καλά, αφού φρόντισε ώστε η αρχική συλλογή τίτλων του PlayStation 4 να έχει λίγο από όλα, και άρα κάτι για όλους, ώστε να είναι δεδομένη η αγορά τουλάχιστον ενός τίτλου από αυτήν.

Ody's thoughts

Και εξάλλου, αν δεν αγοράσει κανείς και ένα παιχνίδι, τι την αγόρασε την κονσόλα; Για ξυπνητήρι;

Update

Μας… έφαγε η αυτόματη διόρθωση. Το “κάθε PlayStation 4” μας ξέφυγε ως “καφέ PlayStation τέσσερα”. Διορθώθηκε.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.