Και η Sony στο παιχνίδι της Virtual Reality

Το CVG αναφέρει πως σύμφωνα με πληροφορίες του και η Sony μπαίνει στο χορό της Virtual Reality, έχοντας σχεδόν έτοιμη μια δική της συσκευή του είδους, για χρήση με το PlayStation 4.oculus rift 001

Η Sony ασχολείται εδώ και χρόνια με το θέμα της εικονικής πραγματικότητας, αλλά μάλλον η πρόσφατη αποδοχή του Oculus Rift την έπεισε πως επιτέλους, είναι και εμπορικά βιώσιμη.

Έτσι, εκμεταλλευόμενη τα τόσα χρόνια εμπειρίας και σε αυτό το χώρο και της τεχνολογίας που έχει χρησιμοποιήσει σε παλαιότερες σχετικές συσκευές της, έχει σχεδόν έτοιμη μια αντιπρόταση στο αρκετά δημοφιλές Oculus Rift.

Σημειώνεται, πάντως, πως από ό,τι λέγεται, αυτό δεν σημαίνει πως έβλεπε και ανταγωνιστικά την όλη υπόθεση, έχοντας μάλιστα προσεγγίσει την ομάδα του Oculus Rift για μια πιθανή συνεργασία.

Το σύστημα της Sony λέγεται πως έχει παρουσιαστεί εσωτερικά στην εταιρία, χρησιμοποιώντας όπως υλικό για τις επιδείξεις το Drive Club της Evolution Studios – που ανακοινώθηκε ως ένας από τους “τίτλους εκκίνησης” του PlayStation 4, χωρίς όμως να γίνει η παραμικρή κουβέντα για το ότι θα υποστηρίζει και… Virtual Reality mode.

Drive Club - PS4 - Wallpaper 002

Η Sony λέγεται πως σκόπευε να αποκαλύψει την συσκευή αρχικά στην Gamescom, αλλά οι καταστάσεις δεν της το επέτρεψαν, με αποτέλεσμα να είναι πιθανότερη η επίσημη εμφάνιση του στο επερχόμενο Tokyo Game Show.

Το τρίλημα της Sony

Από τα βασικότερα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει τώρα, λένε, δεν κάποιο τεχνικό θέμα με την συσκευή, αλλά το… πώς θα την πλασάρει στους καταναλωτές!

Να την παρουσιάσει ως ένα βασικό, στοιχειώδες κομμάτι του PlayStation 4, που μπορεί να μετατραπεί σε αναπόσπαστο τμήμα του; Τότε μπορεί να κάνει την απλή εμπειρία της κονσόλας να φαίνεται “λίγη”, την αγορά του συστήματος Virtual Reality σχεδόν υποχρεωτική, και, κατά συνέπεια, το κόστος της συνολικής εμπειρίας αρκετά υψηλότερο.

Από την άλλη, να το παρουσιάσει σαν ένα όχι και τόσο απαραίτητο, άλλα, καλό να υπάρχει, gadget, που μπορεί να συνεργαστεί με το PlayStation 4, αλλά και να μην το αγοράσεις, δεν χάνεις και τόσο πολλά πράγματα από την συνολική εμπειρία; Τότε, θα είναι σαν να μειώνει το νέο της σύστημα Virtual Reality για να διαφυλάξει το PlayStation 4.

Δύσκολη απόφαση!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.