Η Ghost Games πήρε επ’ώμου τα Need for Speed

Αρκετά έπαιξε με τα αυτοκινητάκια της Electronic Arts η Criterion.Need For Speed Rivals 003

Η σειρά των Need for Speed είναι μια από τις πιο… μπλεγμένες: αν και όλα “έχουν να κάνουν με αυτοκινητάκια”, ένας τίτλος της μπορεί να δίνει έμφαση στην άμυαλη δράση, άλλος να το παίζει περισσότερο εξομοίωση. Έτσι, ο παίχτης που γνωρίζει μόνο το γενικότερο όνομα του franchise, και όχι το ότι αντιπροσωπεύει και κάθε… υπότιτλος του, συναντά μια εντελώς διαφορετική εμπειρία σε κάθε τίτλο της ευρύτερης οικογένειας των Need for Speed. Επιτέλους, τέλος.

Need For Speed Rivals 001

Η Electronic Arts φαίνεται πως έδωσε εξ’ ολοκλήρου την ανάπτυξη των τίτλων της σειράς στην Ghost Games, προφανώς στοχεύοντας σε μεγαλύτερη συνοχή ανάμεσα τους. Ο αφεντικός της εταιρείας, Marcus Nilsson, είπε για αυτό:

Quote:

Δεν μπορεί να πηγαίνει από εντελώς μαύρο σε εντελώς λευκό ανάμεσα στις Black Box και Criterion (εννοεί “ανάλογα με την κατασκευάστρια εταιρεία να είναι εντελώς διαφορετικό το ένα από το άλλο”), και γι’ αυτό αντιμετωπίζουμε από δω και πέρα τη σειρά σαν να ανήκει στην Ghost Games. (…) Θα το χτίσουμε, θα το χτίσουμε στην Frostbite 3, και ο κόσμος θα βλέπει κάτι με το οποίο είναι εξοικειωμένος καφέ φορά που κυκλοφορούμε το παιχνίδι. Και νομίζω ότι αυτό είναι η κεντρική βάση το να χτίζεις μια φίρμα, πως ο κόσμος ξέρει τι να περιμένει.


Quote:

Όταν πηγαίνεις από μια εμπειρία σαν το Shift σε μια εμπειρία σαν το The Run και καταλήγεις σε μια εμπειρία σαν το Hot Pursuit, (η σειρά) χάνει την αξιοπιστία της. Νομίζω πως τώρα πρέπει να εργαστούμε για να επανεδραιώσουμε την αξιοπιστία της σειράς καθώς την ξαναχτίζουμε. Ξέρετε, παραμένει μια αρκετά δυνατή φίρμα. Απλά πρέπει να βεβαιώσουμε πως ο κόσμος ξέρει τι να περιμένει όταν την παίρνει, και το Rivals είναι απόλυτα το πρώτο βήμα προς αυτό.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.