Επικό trailer για το τελευταίο έπος του Tex Murphy

Ναι, χρησιμοποιήσαμε τις λέξεις “επικό” και “έπος” στην ίδια πρόταση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο υπερθετικός βαθμός μάλλον είναι απόλυτα δικαιολογημένος!Tex_Murphy2

Οι παλιοί, απολαύστε. Οι νέοι, αναρωτηθείτε “τι διάολο είναι αυτό που βλέπετε”, πριν ακολουθήσουν… εξηγήσεις!

Έχουμε και λέμε, λοιπόν, ειδικά για τους νέους της παρέας: η σειρά περιπετειών του Tex Murphy αποτελέσει υπόδειγμα στο κάποτε κυρίαρχο είδος των full motion video (FMV) adventures, τόσο από άποψη gameplay όσο και σεναρίου. Στα βιντεάκια αυτηνής, ακόμη και αν ηταν δευτεροκλασάτοι, τριτοκλασάτοι, ή και απόλυτά ερασιτέχνες, οι ηθοποιοί έδιναν πάντα τον καλύτερο εαυτό τους.

Μπορεί το αποτέλεσμα, όπως φαίνεται άλλωστε κι από αυτό το βίντεο, περιστασιακά να ήταν κιτς, και να προκαλούσε το γέλιο, αλλά, αντίθετα με τους παραπλήσιους με αυτήν τίτλους που… έπαιρναν τον εαυτό τους στα σοβαρά, εδώ η παράνοια και η b-movie αισθητική “έδενε” μια χαρά με τα υπερβολικά σενάρια και το ακόμη πιο υπερβολικό χιούμορ της σειράς.

Ο δε χαρακτήρας του Tex Murphy, κάτι στο οποίο βοηθούσε και η… φάτσα του μπαμπά της σειράς, Chris Jones, έμοιαζε και συμπεριφερόταν ως μια εκδοχή του… Al Bundy μεταμφιεσμένου σε ντετέκτιβ!

Μάλλον είναι λογικό, λοιπόν, πως “εμείς οι παλιοί” που είχαμε παίξει αυτούς τους τίτλους περιμένουμε πως και πως αυτό το… ανέλπιστο δώρο ενός νέου, σύγχρονου sequel στη σειρά. Ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως ο τελευταίος τίτλος της, που είχαμε δει πριν από περισσότερα από 10 χρόνια, το Tex Murphy: Overseer, τελείωνε με cliffhanger αντίστοιχο αυτού του Half Life 2: Episode 2!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.