Η επιρροή του Jonathan Ive στην εικόνα της Apple

Άλλο ένα διαφωτιστικό άρθρο γίνεται η αφορμή για τον τρόπο που αντιμετωπίζεται η Apple αυτή την περίοδο. Το συγκεκριμένο άρθρο κάνει λόγο για τον John Ive, τον επικεφαλής του σχεδιαστικού τμήματος της Apple.

Jonathan_Ive

Ο αρθογράφος διαπιστώνει ότι ο Ive είναι ενδεχομένος πιο σημαντικός από τον Tim Cook, όσον αφορά την κατεύθυνση των προϊόντων της Apple, αφού για πρώτη φορά γίνεται τόσο αισθητή η επιρροή του στη σχεδίαση των νέων iPhones, αλλά και της αισθητικής του iOS 7.

Το άρθρο ανατρέχει στην προηγούμενη δεκαετία, όπου Steve Jobs και John Ive έφτιαχναν, χεράκι-χεράκι, προϊόντα όπως το iMac, που ήταν πρωτίστως εκκεντρικά και αντισυμβατικά παραδείγματα σχεδίασης. Επίσης γίνεται και μια αναφορά πως από τη φιλοσοφία της σκευομορφικής σχεδίασης του interface του iOS, περνάμε στο πιο αφαιρετικό και γραμμικό UI του iOS 7.

iphone_5c_colors_startrek_spoof
Page 1 of 212
Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.