Χαμός για την BlackBerry

Παρά τις μέχρι τώρα προσπάθειες της, τα πράγματα όχι μόνο δεν είναι καλά για την BlackBerry, αλλά μόλις έγιναν… μαύρα χάλια!BlackBerry 10

Και επειδή δεν είναι και ό,τι καλύτερο να αναφέρεις τέτοια μαντάτα, ας πάμε συντομία στον… χαμό.

Πρώτον, η εταιρεία ανέφερε απώλειες της τάξης των $950 εκατομμυρίων. Όχι απλά κακό, αλλά πραγματικά τραγικό, ειδικά αν σκεφτεί κανείς πως στην περίπτωση της Microsoft – που βρίσκεται και σε πολύ καλύτερη οικονομική και όχι μόνο κατάσταση – μια τέτοια απώλεια οδήγησε στον εξοστρακισμό του προέδρου της.

Δεύτερον, αναπόφευκτα, αυτό σημαίνει απολύσεις 4.500 υπάλληλών, δηλαδή περίπου του 40% του συνολικού δυναμικού της.

Τρίτον, οι αγοραπωλησίες των μετοχών της “πάγωσαν”, και… Αυτά.

Με άλλα λόγια, δεν φαίνεται για να υπάρχει καμία ελπίδα διάσωσης της εταιρείας, και είναι σχεδόν σίγουρο πως θα διασπαστεί, με τα κομμάτια της, τις τεχνολογίες της, τις πατέντες της, να μοιράζονται όπως – όπως προς κάθε ενδιαφερόμενο, και μάλιστα στο πολυ κοντινό μέλλον.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.