Και σε Android και iOS το Office της Microsoft

Αν και δεν το… oμολόγησε ξεκάθαρα, μιλώντας σε αναλυτές της Wall Street, ο (ακόμη) πρόεδρος της Microsoft, Steve Ballmer, υπονόησε πως η σουίτα γραφείου της έρχεται στις κυρίαρχες ανταγωνιστικές mobile πλατφόρμες.android_wallpaper.png.jpg

Αν και δεν μίλησε συγκεκριμένα για iOS και Android, αποφεύγοντας να… προφέρει τα ονοματάκια τους, οι δηλώσεις του Steve μάλλον ήταν ξεκάθαρες για μια επικείμενη κυκλοφορία του Office σε αυτά.

“Φυσικά και έχουμε ανοιχτά τα μάτια μας και βλέπουμε τι γίνεται γύρω μας”, είπε, πάνω – κάτω. Δεν έχουμε τα κεφάλια μας χωμένα στην άμμο, είπε, και εργαζόμαστε σε ότι νομίζετε πως θα έπρεπε να εργαζόμαστε.

Η Microsoft γνωρίζει πως η πλειοψηφία του κόσμου θεωρεί πως θα έπρεπε να διαθέσει την κυρίαρχη σουίτα γραφείου της και σε πλατφόρμες που… όντως χρησιμοποιεί ο κόσμος, άσχετα αν δεν είναι δικές της. Και μπορεί μέχρι τώρα να το καθυστέρησε αρκετά, αλλά τώρα έχει φτάσει σε ενα σημειο που, όπως θα λέγαμε, “δεν την παίρνει άλλο”.

Η πρόσφατη παταγώδης αποτυχία των Surface tablets, η οχι-και-τοσο-κάλη αποδοχή της νέας έκδοσης των Windows, Windows 8, και η δεν-θα-την-έλεγες-και-επιτυχία των Windows Phone 8, οδηγούν αναγκαστικά σε αυτό το συμπέρασμα.

Πέρα από τα παραπάνω, ακόμη δεν είναι γνωστό τίποτα. Αυτή, όμως, ήταν μια… όσο-πιο-επίσημη-επιβεβαίωση-γίνεται-χωρίς-να-υπάρξει-πραγματική-επιβεβαίωση, πως όντως… ψήνεται μια επικείμενη έκδοση για iOS και Android. Άρα, αναμένουμε σχετικά… μαντάτα στο σχετικά κοντινό μέλλον.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.