Η Google ετοιμάζεται για ρολογάκια με τη WIMM

Ο…καρπός των χεριών μας είναι το επόμενο πεδίο μάχης των εταιρειών τεχνολογίας. Η Google… ετοιμάζεται!Wimm One 001

Με το GEAR της Samsung να πλησιάζει, και τις περισσότερες άλλες μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας να δείχνουν έντονο ενδιαφέρον για το χώρο του wearable computing, η Google και θα μπορούσε φυσικά να δηλώσει απών.

Παρά τα όποια πετυχημένα project της, όμως, δεν θα έλεγε κανείς πως έχει και ειδίκευση σε αυτόν τον τομέα – με το Glass να αποτελεί την πρώτη (και μοναδική) προσπάθεια της στο wearable computing, στα “gadgets-που-τα-φοράς”. Έτσι, έκανε αυτό που θα έκανε κάθε μεγάλη εταιρεία στη θέση της: αγόρασε κάποιον άλλο που… έχει! Εμπειρία, that is.

Πρόκειται για την WIMM Labs, που είχε ήδη παρουσιάσει ένα έξυπνο ρολόι βασισμένο στο Android, όταν αυτό βρισκόταν στην έκδοση 2.1. Έκτοτε… Not so much.

Αν και η Google αρνήθηκε να κάνει κάποια δήλωση σχετικά με τους στόχους της εξαγοράς της, και πως σκοπεύει να την αξιοποιήσει, μάλλον… το γνωρίζουμε όλοι. Αναμείνατε “έξυπνα” ρολογάκια, που πιθανότατα θα “απαντούν” στη φράση “OK Google”!

Ody's thoughts

Αν όχι αυτό, τότε… τι;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.