Η μαγεία των 64bit, ή πώς η Apple μας κοροϊδεύει!

Ένα απο το παράδειγμα του πως το marketing μπορεί να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα για να πουλήσει περισσότερα gadgets σε πρόβατα!iPhone 5c

Κατά την παρουσίαση των νέων iPhone, η Apple φρόντισε να συνδυάσει με μαεστρία διαφορετικές, πραγματικές αναφορές στο hardware των συσκευών, με αποτέλεσμα όσοι δεν γνωρίζουν πολλά απο τεχνολογία να βγάζουν λάθος συμπεράσματα. Και έτσι, κατάφερε και παλι να τους…μαγέψει!

Το πρώτο, και πραγματικό, είναι πως ο νέος επεξεργαστής του νέου iPhone 5s είναι αρκετά γρηγορότερος από αυτόν του προγόνου του. Το ίδιο και όσον αφορά στο σύστημα γραφικών του. Η διαφορά δεν είναι και τόσο κοσμοσυνταρακτική, αλλά είναι αρκετή για να δικαιολογεί μια συσκευή “επόμενης γενιάς”. Απο μόνη της, όμως, δεν θα ήταν αρκετή για να εντυπωσιάσει. Και έτσι, η Apple φρόντισε να προσθέσει τεχνητά προτερήματα στο νέο iPhone 5s. Ή, μάλλον, να παρουσιάσει με έξυπνο τρόπο την τεχνολογική του πραγματικότητα.

1982_commodore.jpg

Όσον αφορά στις επιδόσεις του, η Apple εστίασε στην σχέση του νέου iPhone με… το πρώτο – πρώτο που είχαμε δει, τονίζοντας πως είναι καμιά σαραντάρα με πενηντάρα φορές γρηγορότερα από εκείνο. Όπως σωστά έχει αναφερθεί και σε άλλα sites μέχρι σήμερα, με την ίδια λογική, μπορούμε να το συγκρίνουμε με έναν Commodore 64. Για δες, είναι μέχρι και 2000 φορές πιο γρήγορο από εκείνον! Ωωω!

Συμπέρασμα: η τεχνολογία εξελίσσεται, και η καλύτερη σύγκριση για ένα νέο gadget είναι παντά με αυτά της προηγούμενης γενιάς. Όχι της προηγούμενης… δεκαετίας!

Όσον αφορά στο ότι ο επεξεργαστής του είναι 64bit, αυτό επίσης έχει ήδη συζητηθεί αρκετά, αφού είναι… ηλίθιο από πλευράς της Apple να προσπαθεί να το διαφημίσει! Ναι, είναι η πρώτη που χρησιμοποίησε έναν 64bit επεξεργαστή σε smartphone. Είναι, όμως, παντελώς άχρηστος, και δεν υπήρχε λόγος να το κάνει. Κι επειδή κάπου εδώ τα παπαγαλάκια της εταιρίας θα έρθουν να μας κράξουν, ας εξηγηθούμε.

Page 1 of 3123
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.