Αυτά είναι τα… σωθικά του νέου iPhone!

Το γνωστό site Ifixit αποφάσισε να κάνει αυτό που κάνει καλύτερα: να… διαλύσει το νέο iPhone 5s, προσεκτικά – προσεκτικά, και να μας δείξει τι κρύβει μέσα του.iFixIt iPhone 5S teardown 001

Αν και είμαστε σίγουροι πως θα επισκεφθείτε το ίδιο το site – με ένα κλικ στην πηγή μας – για να δείτε αναλυτικότερα το… ταξίδι στα ενδότερα του νέου iPhone, ορισμένα ενδιαφέροντα highlights από αυτό είναι τα εξής:

Η μπαταρία του είναι… ακόμη πιο σφηνωμένη μέσα του σε σχέση με τις παλαιότερες εκδόσεις. Για την ακρίβεια, είναι κανονικότατα κολλημένη μέσα σε αυτό με δύο αυτοκόλλητες ταινίες. Για να την αφαιρέσει κανείς χρειάζεται πολύς κόπος και υπομονή, ειδικός εξοπλισμός, ή να είναι ο Batman.

Cause Im Batman

Είναι, όμως, και λίγο μεγαλύτερη, τόσο σε μέγεθος, όσο και σε χωρητικότητα, παίζοντας πια στα 1560mAh – το iPhone 5 είχε μπαταρία στα 1440mAh.

Δεν υπάρχει πουθενά ξεχωριστός συνεπεξεργαστής Μ7, στον οποίο έχει αναφερθεί συγκεκριμένα η Apple. Λογικό συμπερασμά, αποτελεί κομμάτι του κεντρικού επεξεργαστή της συσκευής, Α7.

Κατά τα άλλα το εσωτερικό του μοιάζει με μια βελτιστοποιημένη αλλά όχι πολύ διαφορετική εκδοχή του ήδη γνωστού iPhone 5.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.