Απίστευτα λεπτοί δίσκοι από την Seagate για… smartphones και tablets;!

Η Seagate δημιούργησε μια νέα σειρά απίστευτα λεπτών σκληρών δίσκων ειδικά για χρήση με φορητές συσκευές. Ναι, και όμως!seagate tablet hdd 001

Αν και το μέγεθος τους παραμένει στις 2,5”, όπως οι περισσότεροι σκληροί δίσκοι για laptops, οι νέοι σκληροί δίσκοι τη Seagate, για χρήση σε tablets και smartphones με Android, έχουν ως βασικά χαρακτηριστικά το πολύ μικρότερο βάρος και πάχος τους.

Θα μπορούσαν σχεδόν να είναι… πιστωτικές κάρτες, αφού το βάρος τους είναι κάτω από τα 100 γραμμάρια – γύρω στα 93 – ενώ το πάχος τους μόλις 5mm! Με άλλα λόγια, είναι αρκετά λεπτοί ώστε να μπορούν να ενσωματωθούν ακόμη και σε… θήκες για smartphones και tablets!

Όσο για τις απαιτήσεις τους σε τροφοδοσία, χρειάζονται μόλις 0,14 Watt για την λειτουργία τους. Μια χαρα, δηλαδή, για να μην… γονατίσουν την μπαταρία της συσκευής στην οποία έχουν συνδεθεί. Όχι αμέσως, τουλάχιστον!

Και μπορεί από τη φύση τους συσκευές όπως οι σκληροί δίσκοι να είναι ιδιαίτερα ευαίσθητες, αλλά η συγκεκριμένοι είναι εξοπλισμένοι με αισθητήρες κίνησης και αλγόριθμους παρακολούθησης της θερμοκρασίας τους ώστε να μπορούν να αποφεύγουν τις όποιες… κακοτοπιές. Σύμφωνα με την Seagate, αν ένα κινητό που είναι εξοπλισμένο με έναν τέτοιο δίσκο πέσει στο έδαφος, πιθανότερο είναι να σπάσει πρώτα η οθόνη του, παρά ο δίσκος.

Ότι πρέπει για όσους θεωρούν τα 16, 32, και 64 GBs των σημερινών φορητών συσκευών κάπως περιοριστικά, και θα ήθελαν όχι απλά “λίγο περισσότερο” αλλά τουλάχιστον το… δεκαπλάσιο στο τσεπάκι τους!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.