Απάτη από κορυφαία στελέχη της HTC

Κορυφαία στελέχη της HTC κατηγορούνται για οικονομική απάτη και κλοπή επαγγελματικών μυστικών. HTC J1 White

Μια μικρή ομάδα εργαζομένων της HTC – ή, μάλλον, “πρώην εργαζομένων” – βρέθηκε στο στόχαστρο του νόμου, αντιμετωπίζοντας σημαντικές κατηγορίες από τον – μάλλον “μέχρι πρόσφατα” – εργοδότη τους.

Από ό,τι λέγεται, αφού πήραν τα σεβαστού μεγέθους ετήσιο bonus τους στο μέσο της χρονιάς, μια ομάδα σχεδιαστών της HTC έφυγε από αυτήν, με στόχο να φτιάξουν μια δική τους εταιρία, την Xiaoyu.

Τρεις από αυτούς κατηγορούνται πως προσέλαβαν μια ανεξάρτητη εταιρία σχεδίασης, η οποία και χρέωσε την HTC $334.000, και καλά για την σχεδίαση του κορυφαίου μοντέλου της, HTC One. Πρόκειται για τους Justin Huang, Vice President of Product Design, Wu Chien Hung, Director of R&D και τον Thomas Chien, senior design team manager – και βασικό σχεδιαστή του HTC One. Έλα, όμως, που το HTC One σχεδιάστηκε εσωτερικά στην εταιρεία, και όχι από κάποια ανεξάρτητη εταιρεία με την οποία συνεργάστηκε – και την οποία θα έπρεπε να πληρώσει.

Όπως καταλάβατε, μιλάμε για μια τυπική απάτη, με τα τρία στελέχη να έχουν πάρει στα χέρια τους τα χρήματα, τα οποία και λέγεται πως μοίρασαν μεταξύ τους ισόποσα.

Ody's thoughts

Αν μη τι άλλο, ήταν δίκαιοι. “Μεταξύ κατεργαρέων, ειλικρίνεια”, έλεγε ο λαός μας, πριν το ξεχάσει και αντικαταστήσει με το “κοίτα, Μπάμπη, το νέο αγκρυμπέρντζ που κατέβασα στο άηφον”!

Επιπλέον, ο ένας από αυτούς κατηγορείται πως κατέβασε αρχεία από το επερχόμενο Sense 6 UI, την επόμενη έκδοση της γνωστής “πρόσοψης” της εταιρείας για τα smartphones που παράγει, τα οποία (αρχεία) και προώθησε σε επαφές του μέσω e-mail.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.