Έξυπνο ρολόι από την… Nissan;

Ο τελευταίος που θα περιμέναμε να μπει στην αγορά του wearable computing, η Nissan, παρουσιάζει ένα έξυπνο ρολόι για τα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων της οικογένειας Nismo της.nissan nismo watch 003

Το Nismo watch θα διαβάζει την αναπνοή και τον σφυγμό του οδηγού, καθώς και πληροφορίες από το ίδιο το αυτοκίνητο, με απώτερο στόχο να βελτιώσει τις επιδόσεις τους.

Επιπλέον θα διαθέτει και… κοινωνικές προεκτάσεις, όπως για παράδειγμα σύνδεση με… Twitter και Facebook, καθώς και, όπως δηλώνει η ίδια η Nissan, όλα όσα θα περίμενε να βρει κανείς σε ενα κανονικό ρολόι.

nissan nismo watch 002

Η δε εμφάνιση του, όπως μπορείτε να δείτε, άψογη, κάνοντας το Galaxy GEAR που αποκάλυψε η Samsung πριν λίγες μέρες να μοιάζει με κακοσχεδιασμένη και χοντροκομμένη… γκουμούτσα!

Δυστυχώς, δεν φαίνεται να είναι κάτι που θα μπορέσει να αποκτήσει ο… απλός κοσμάκης, αφού όπως είπαμε απευθύνεται μόνο στα αυτοκίνητα υψηλών επιδόσεων της οικογένειας Nismo της Nissan.

Τουλάχιστον, για την ώρα, διότι αν τα έξυπνα ρολόγια καταφεύγουν να πιάσουν, δεν θα της είναι και ιδιαίτερα δύσκολο να επεκτείνει αυτό το gadget της και στα υπόλοιπα αυτοκίνητα της. Ακριβώς όπως έγινε και με όλα τα υπόλοιπα “high-end” χαρακτηριστικά των παλαιότερων αυτοκινήτων που σήμερα θεωρούμε δεδομένα.

nissan nismo watch 004

Ody's thoughts

Σαν τον υπολογιστή ταξιδιού. Και τα ηλεκτρικά παράθυρα. Και το ψυγειάκι για τις μπίρες. Ειδικά το τελευταίο.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.