Τρείς ανακοινώσεις από τη Valve για το Steam στο σαλόνι

Η Valve υποσχέθηκε πως μέσα στην εβδομάδα θα κάνει τρεις σημαντικές ανακοινώσεις για το μέλλον του Steam στο σαλόνι. Πάμε στοίχημα για το τι θα είναι;Steam Big Picture Mode

Οι περισσότεροι εκτιμούν πως μια από αυτές θα είναι η επίσημη ανακοίνωση του Steam Box, της κονσόλας-που-ουσιαστικά-είναι-μικρό-PC, που η εταιρία έχει ανακοινώσει πως ετοιμάζει εδώ και πολύ καιρό. Δεν θα είναι, όμως, η μόνη.

Ή εταιρεία σκοπεύει να κάνει, όπως είπαμε, άλλες δύο ανακοινώσεις. Θεωρώντας δεδομένο πως η πρώτη φορά το ίδιο το πολυαναμενόμενο hardware που έλεγε πως ετοιμάζει, ότι θα μπορούσαν να είναι οι άλλες δύο; Άραγε;

Ας μαντέψουμε!

Η δεύτερη από αυτές εκτιμώ προσωπικά πως θα είναι η διάθεσή μιας συγκεκριμένης διανομής Linux, εν μέρει βασισμένες στο Ubuntu, η οποία θα αποτελεί και την επίσημη πλατφόρμα της εταιρείας.

Με άλλα λόγια, θα μας πει πως κατεβάζοντας την, και εγκαθιστώντας την σε ένα οποιοδήποτε PC, μπορείς να το μετατρέψεις σε ένα απόλυτα συμβατό με την δική της πλατφόρμα Steam Box. Φυσικά, η κατάσταση δεν θα είναι το συνηθισμένο… Μπάχαλο που συμβαίνει με το Linux, αλλά θα υπάρχουν συγκεκριμένες προϋποθέσεις: Θα πρέπει να έχει κανείς συγκεκριμένο hardware, συγκεκριμένες κάρτες γραφικών από AMD και Nvidia, συγκεκριμένες motherboards, συγκεκριμένα συστήματα ήχου, συγκεκριμένους επεξεργαστές.

Δυστυχώς, δεν γίνεται κανείς να τα έχει όλα δικά του. Δηλαδή, και να χρησιμοποιεί ότι hardware θέλει, και να περιμένει να του τρέχουν όλα τα παιχνίδια, και να είναι απόλυτα συμβατό με την πλατφόρμα που θα προτείνει η εταιρεία. Εκτός αν θεωρεί απόλυτα λογικό η Valve να επενδύσει εκατομμύρια και άπειρες εργατοώρες για να δοκιμάσει τον κώδικα της σε ότι hardware κυκλοφορεί για PC – και όλους τους πιθανούς συνδυασμούς του.

Η τρίτη ανακοίνωση, όμως, μάλλον θα είναι και η σημαντικότερη. Και ναι, θα έχει να κάνει με το Half-Life 3!

Page 1 of 3123
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.