Το Linux είναι το μέλλον του gaming κατά τον Gabe Newell της Valve

Για μια ακόμη φορά το “μεγάλο κεφάλι” της Valve θύμισε πως θεωρεί ότι το Linux είναι ο απόλυτος αντιπρόσωπος του μέλλοντος του gaming.

Μιλώντας στην LinuxCon στη Νέα Ορλεάνη, ο Gabe Newell εξήγησε γιατί θεωρεί το Linux το μέλλον του gaming, και διευκρίνισε τι εννοούσε παλαιότερά οταν είχε χαρακτηρίσει τα Windows 8 μια καταστροφή.

Όπως είπε, τα Windows 8, αλλά και πλατφόρμες όπως αυτές της Apple, είναι κλειστά συστήματα, που εξελίσσονται δύσκολα και ελέγχονται από λίγους. Αντίθετα, πλατφόρμες όπως το Linux, εξελίσσονται με ταχύτατους ρυθμούς, ενώ όπως απέδειξε και η ίδια η Valve με τη μεταφορά το Left 4 Dead 2 σε αυτό, τα περισσότερα προβλήματα που επιδείκνυε στο παρελθόν είναι πια ακριβώς αυτό: παρελθόν.

Όπως υποσχέθηκε, μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα μάθουμε περισσότερα για τα σχέδια της εταιρείας όσον αφορά στο gaming στο Linux, πράγμα που κάνει τους περισσότερους να εκτιμούν πως μάλλον ήρθε η ώρα για την επίσημη αποκάλυψη του υβριδικού PC – κονσόλας με βάση το Linux που ετοίμαζε εδώ και καιρό, του λεγόμενου Steam Box.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.