Ο Elon Musk παρουσιάζει το σύστημα σχεδίασης του Iron Man

Μετά το…όνειρο του Hyperloop, ο Elon Musk παρουσιάζει ένα σύστημα 3D σχεδίασης μοντέλων που λειτουργεί με νεύματα, ακριβώς όπως ο υπολογιστής του Tony Stark στο κινηματογραφικό Iron Man.Elon Musk 3D Design On Air

Ουσιαστικά, το συγκεκριμένο σύστημα δεν είναι κάτι πρωτότυπό ή που δεν έχουμε ξαναδεί. Πολλοί χομπίστες είχαν παρουσιάσει αντίστοιχά πειράματα στο παρελθόν, χρησιμοποιώντας το Kinect της Microsoft.

Η ομάδα του Elon Musk, όμως, το προχώρησε στο επομενο στάδιο.

Συνδυάζοντας τον αισθητήρα της Leap Motion με projectors, και το γνωστό πια Oculus Rift, δημιούργησαν αυτό που θα λέγαμε την… version 2 αυτών των πειραμάτων.

Ιδού τα αποτελέσματα:

Να σημειώσω πως μάλλον ο κύριος Musk υπερβάλλει κομματάκι. Αν προσέξατε, ο έλεγχος του μοντέλου δεν φαίνεται ακριβής ή “σταθερός”. Κατά τις περιστροφές του, υπάρχει σχεδόν πάντα κάποια καθυστέρηση, και προς το τέλος του πρώτου τμήματος του video, δεν κινείται ακριβώς όπως θα ήθελε ο κ. Musk – στην φάση που προσπαθεί να το σταματήσει, αυτό αρχίζει και πάλι να περιστρέφεται.

Όλα αυτά μπορεί να μη δημιουργούν ιδιαίτερα προβλήματα σε περιπτώσεις όπως αυτή του gaming, όπου, στη χειρότερη, άντε να αντιμετωπίσεις μια οθόνη Game Over, έχοντας χάσει πέντε λεπτά προόδου σε μια πίστα.

Δημιουργούν όμως – προβλήματα, that is – σε χρήσεις που απαιτούν υψηλή ακρίβεια. Να, σαν την σχεδίαση ρουκετών, για την οποία, όλως τυχαίως, μιλάει ο κύριος Musk.

Ody's thoughts

Δεν θέλεις να τοποθετηθεί σε λάθος θέση κατά ένα εκατοστό το κόκκινο καλώδιο που ορίζει αν ο κινητήρας του αεροπλάνου στο οποίο πετάς θα ανατιναχτεί η οχι η την ώρα που σου έφεραν το σάντουιτς και το ουισκάκι.

Ως πρώτο βήμα λοιπόν είναι καλό, αλλά όχι και η επαναστατική εξέλιξη για την οποία μίλησαν τόσοι και τόσοι που… ένιωσαν σαν ιθαγενείς βλέποντας το βιντεάκι, μη γνωρίζοντας πως δεν είναι η πρώτη φορά που επιχειρείται να γίνει κάτι τέτοιο. Ομολογουμένως, όμως, είναι η καλύτερη.

Όπως είπε και ο ίδιος ο Elon Musk, όταν ανακοίνωσε πως θα μας έδειχνε αυτό το σύστημα, οι τεχνολογίες ήδη υπάρχουν – αν και σηκώνουν βελτιώσεις. Αυτό που του λείπει, για να δημιουργήσει το πλήρες αντίστοιχο του εργαστηρίου του Iron Man που είδαμε στις ταινίες, είναι ένα σύστημα… προβολής ολογραμμάτων στον χώρο.

Περισσεύει από κανέναν;

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.