Η Intel ξαναμπαίνει στο παιχνίδι του mobile

Οι νέοι επεξεργαστές της οικογένειας Bay Trail της Intel υπόσχονται να κάνουν το κινητό σου το PC σου.bay trail 002

Ναι, ακριβώς όπως το κατάλαβες: τα smartphones – αλλά και τα tablets, και οποιαδήποτε άλλη συσκευή – με τους νέους επεξεργαστές της Intel δεν θα έχουν τίποτα να ζηλέψουν από τις συσκευές με ανταγωνιστικούς επεξεργαστές. Αλλά, επιπλέον, θα είναι και… απόλυτα συμβατά με το PC σου.

Η Intel προσπαθούσε έρθω και καιρό να σμικρύνει τους επεξεργαστές της ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε smartphones και tablets, αλλά υστερούσε στον τομέα της έκλυσης θερμότητας και, κυρίως, της κατανάλωσης. Οι συσκευές με δικούς της επεξεργαστές είχαν, ως αποτέλεσμα αυτού, πολύ μικρότερη αυτονομία από όσες χρησιμοποιούσαν ανταγωνιστικές προτάσεις.

Η νέα οικογένεια των Bay Trail υπόσχεται πως θα διορθώσει τουλάχιστον το πρόβλημα της αυτονομίας, ταυτόχρονα… πατώντας γκάζι όσον αφορά στις επιδόσεις της. Θα παρέχει, κατά την ίδια την Intel, μέχρι και δύο φορές ταχύτερες επιδόσεις από τους προκατόχους της όσων αφορά στο κομμάτι του επεξεργαστή, και μέχρι και τρεις φορές ανώτερες επιδόσεις όσον αφορά στα γραφικά. Ανάμεσα στα μοντέλα, διπύρηνες και τετραπύρηνες εκδοχές, με κάθε πυρήνα να μπορεί να φτάσει μέχρι και στα 2,4GHz. Άξιο σημείωσης πως η GPU τους θα υποστηρίζει αναλύσεις μέχρι και 2560 x 1600.

Όσο για το σημαντικότερο, την αυτονομία, σύμφωνα με την Intel οι συσκευές με επεξεργαστές Bay Trail θα αντέχουν μέχρι και 10 ωρές συνεχούς, ενεργής χρήσης. Το δε κόστος τους αναμένεται, από την ίδια, πως θα ξεκινά από τα $199, ποσό λογικότατο, αν το καλοσκεφτείς, για… PC που χωράει στο τσεπάκι σου!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.