Η Intel γκαζώνει τους SSD!

Το είπε και το έκανε! Όπως είχε υποσχεθεί, η Intel έδειξε για πρώτη φορά στα πλήθη, στην PAX Prime, πως μπορεί κανείς να κάνει overclocking έναν SSD, ανεβάζοντας δραματικά τις επιδόσεις του!ssd 001

Όλη η… “δουλειά”, γίνεται μέσα από το εργαλείο της Intel, Extreme Tuning Tool, που, από ότι φαίνεται, πρόσφατα απέκτησε και αυτή τη δυνατότητα. Ναι, του… γκαζώματος των SSD!

Στην παρουσίαση της, η εταιρία το χρησιμοποίησε για να ανεβάσει την ταχύτητα του controller από τα 400MHz στα 625MHz, και των chips μνήμης “μέσα” στον SSD από τα 83MHz στα 100MHz. Αποτέλεσμα; Οι “συνεχείς” (sequential) αναγνώσεις δεδομένων “ανέβηκαν” στα 493.38MB/s από τα αρχικά 474.27MB/s, βελτίωση της τάξης του 4%. Οι “συνεχείς” εγγραφές είχαν μεγαλύτερη βελτίωση, στα 431.32MB/s από τα 400.82MB/s, βελτίωση περίπου 8%. Η γενική βαθμολογία SSD στην εφαρμογή benchmarking AS SSD ανέβηκε από το 918 στο 1066, βελτίωση της τάξης του 16.1%.

Δυστυχώς, όπως και αρκετά άλλα… όμορφα πράγματα στη ζωή, από ό,τι λέγεται, έτσι και αυτό δεν θα δοθεί δωρεάν. Η Intel άφησε να εννοηθεί πως η δυνατότητα overclocking των SSDs θα είναι “κλειδωμένη” στα περισσότερα μοντέλα, και όπως συνηθίζει και με τους επεξεργαστές της, θα υπάρχουν ειδικές, “ξεκλείδωτες” (και… ακριβότερες) εκδόσεις hardware που θα πρέπει να επιλέξει κανείς αν του αρέσει η όλη ιδέα. Περισσότερες πληροφορίες για αυτήν αναμένονται στις 10 Σεπτεμβρίου, στη φετινή IDF.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.