Το FBI χτύπησε τουλάχιστον τα μισά TOR sites

Χρησιμοποιείς το πρωτόκολλο TOR και τις λύσεις που σχετίζονται με αυτό, βέβαιος για την ανωνυμία σου; ΧΑ! Την πάτησες! Το FBI μόλις “τρύπωσε” σε κεντρικό κόμβο του δικτύου!

Ο υδριτής της Freedom Hosting, που “έτρεχε” και κεντρικό κόμβο του δικτύου ασφαλείας TOR, συνελήφθη από τις αρχές της Ιρλανδίας, και αναμένεται να εκδοθεί στην Αμερική όπου θα δικαστεί για παιδική πορνογραφία.

Δεν είναι γνωστό αν ασχολούταν με τη διακίνηση της, αν είχε τέτοιες εικόνες στην κατοχή του, ή, κατά τους οπαδούς των θεωριών συνομοσίας (που ποτέ δεν μπορείς να ξέρεις αν ισχύουν ή όχι), ίσως και να μην είχε καθόλου. Διότι, καθ’ αυτούς, είναι κομματάκι ύποπτο λίγες μέρες αφού “έχασαν τον Snowden” να επιτίθενται στον διαχειριστή – τουλάχιστον – τμήματος ενός δικτύου που ειδικεύεται στο να παρέχει ανωνυμία στα μέλη του.

Κατόπιν της σύλληψης του, και άρα της απόκτησης “του υλικού” του, αλλά και πρόσθετων επιθέσεων μέσω Javascript σε εκδόσεις του Firefox που χρησιμοποιούσαν το δίκτυο TOR για ασφαλές browsing*, το FBI “έβαλε χέρι” τουλάχιστον στα μισά ανώνυμα sites του δικτύου, συμπεριλαμβανόμενου του… απόκρυφου συστήματος ασφαλούς, κρυπτογραφημένης ανταλλαγής eMail, TORmail.

Info

* = το “κόλπο” του FBI αφορά στην προσκόλληση μέσω Javascript ενός tracking cookie στον Firefox. Οι χρήστες του, που τον χρησιμοποιούσαν για ασφαλές, ανώνυμο browsing μέσω του δικτύου TOR, περιστασιακά “έκλειναν το TOR” για να συνεχίσουν το… ανασφαλές browsing τους. Βασικός λόγος, πως το δίκτυο TOR επιφέρει καθυστέρηση στο browsing, οπότε, “αν δεν θέλεις ανωνυμία, κλείσ’το καλύτερα”. Έλα που το cookie του FBI, με το που έκλειναν το TOR και έπαυαν να είναι ανώνυμοι, άρχιζε να στέλνει τα στοιχεία τους στους δημιουργούς του.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.