Το Facebook αλλάζει ΚΑΙ ΠΑΛΙ την timeline

Νομίζετε πως τέλειωσαν οι αλλαγές στο Facebook, και μπορείτε να αρχίσετε να συνηθίζετε, σιγά-σιγά, το πώς λειτουργεί τώρα π… ΣΤΟΠ! Χα-Χα-Χα! Είστε γελασμένοι!Facebook_Friends.jpg

Μια νέα αλλαγή στο Facebook, σύμφωνα με τους διαχειριστές του, έχει ως στόχο να ανεβάσει ψηλότερα τις ιστορίες που ίσως ο χρήστης έχασε την πρώτη φορά που εμφανίστηκαν στην timeline του.

Όταν αυτή είναι ρυθμισμένη για να παρουσιάζει μη βαθμολογημένα posts σε χρονολογική σειρά, ο αριθμός όσων διαβάζει ο χρήστης μειώνεται, όπως, τουλάχιστον, λένε πως παρατήρησαν οι διαχειριστές της υπηρεσίας. Και έτσι, για ακόμη μία φορά, “έβαλαν χέρι” στον αλγόριθμο που κρίνει το τι πρέπει να παρουσιάζεται, πού και πώς, με στόχο, και καλά, ο χρήστης να μπορεί να διαβάζει ακόμη περισσότερά μηνύματα από τους φίλους του.

Ο νέος αλγόριθμος που υιοθέτησε το facebook, λαμβάνει υπόψη του πολλούς διαφορετικούς παράγοντες για το πως και πού θα τοποθετήσει το κάθε ποστ, για το πόσο ψηλά θα βρίσκεται στην timeline του χρήστη. Και έτσι, κάποια updates από φίλους και γνωστούς που θα… χάνονταν στον πάτο, τώρα θα παρουσιάζεται στην κορυφή της timeline.

Σύμφωνα με το Facebook, πριν από αυτή την αλλαγή οι χρήστες διάβασαν το 57% των posts που παρουσιαζόταν στην timeline τους, ενώ κατόπιν της αλλαγής, ο αριθμός ανέβηκε στο 70%.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.