Ο Google chrome αφήνει εκτεθειμένος τους κωδικούς μας

Ίσως είχατε απαντήσει καταφατικά όταν ο Google Chrome σας ρώτησε “αν θέλετε να κρατάει αυτός τους κωδικούς σας, ώστε να μη χρειάζετε να τους εισάγετε εσείς στα sites που επισκέπτεστε”. Ναι; Χαχά! Την πατήσατε!Google_Chrome_Logo.jpg

Από ό,τι φαίνεται, ο browser της Google αποθηκεύει τους κωδικούς με τη μορφή απλού κειμένου, χωρίς να εφαρμόζεται κάποιου είδους κρυπτογράφηση, με αποτέλεσμα η ανάκτηση τους να είναι απλά θέμα… πληκτρολόγησης μιας εντολής!

Έτσι, αν κάποιος έχει πρόσβαση στον υπολογιστή σας, αρκεί να γράψει στη γραμμή διευθύνσεων του Chrome μια συγκεκριμένη διεύθυνση και, τσουπ: απέκτησε πρόσβαση σε όλους τους κωδικούς σας!

Και για να μην περιμένετε να έρθει κάποιος άλλος και να το κάνει για εσάς, δοκιμάστε να το κάνετε εσείς εδώ και τώρα (ΔΕΝ θα πιάσει αν δεν είστε στον Chrome – duh!).

Κάτι μας λέει πως σας περιμένει μια μικρή φρίκη. Firefox for the win;!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.