Ο χαμός από την πτώση του Google search

Πέντε λεπτά έπεσε η υπηρεσία αναζήτησης της Google, Google search, προχθες, και τα αποτελέσματα μάλλον ήταν χαρακτηριστικά του πόση επιρροή έχει σε όλο το Internet.Google_Search_Greece.jpg

Σύμφωνα με ανάλυση της εταιρείας GoSquared, η πτώση του Google Search – μόλις για πέντε λεπτά – προχθές, οδήγησε σε… συνολική πτώση του traffic για όλο το Internet της τάξης του 40%.

Και όπως υπολόγισε η πηγή μας, NeoWin, αφού για το δεύτερο τρίμηνο του 2013 η Google έχει δηλώσει έσοδα της τάξης των $14,1 δις, αν διαιρέσει κανείς αυτό τον αριθμό εσόδων με τον χρόνο στον οποίο αυτά αντιστοιχούν, και… πολλαπλασιάσει επί τα πέντε χαμένα λεπτά, η “πτώση” της κόστισε περίπου $545.000 σε έσοδα.

Το Google Search δεν ήταν η μόνη υπηρεσία της Google που εμφάνισε προβλήματα, αλλά σίγουρα ήταν αυτή που επηρέασε τον περισσότερο κόσμο.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.