Νέα διαρροή από τον Snowden

Αυτή τη φορά, αποκαλύπτει έγγραφα σχετικά με τις “επιθετικές κυβερνο-αποστολές” της Αμερικής.snowdenlargexl

Μέχρι και τα $52 δισεκατομμύρια θα έφτανε το κόστος των επιχειρήσεων και των σαμποτάζ που σκόπευε να κάνει Αμερική στους υπολογιστές, τα δίκτυα, και την τεχνολογική υποδομή άλλων χώρων.

Ανάμεσα σε όσα αναφέρονται στα έγγραφα, ενδιαφέρον έχει πως:

Οι υπηρεσίες ασφαλείας της Αμερικής είχαν αρχίσει να ανησυχούν για πιθανές διαρροές, από συνεργάτες με πρόσβαση σε μυστικές πληροφορίες, αρκετά πριν τις κινήσεις του Edward Snowden.

Η ικανότητά της NSA να παρακολουθεί τις επικοινωνίες της al-Qaeda περιγράφεται συχνά σαν “ο καλύτερος και μοναδικός τρόπος να φτάσουμε σε φαινομενικά άτρωτους στόχους” .

Η NSA διαθέτει έναν τεράστιο στρατό από hackers, αναλυτές και ειδικούς στο σπάσιμο κωδικών, σε μια εκτενέστερη ομάδα που ακούει στο όνομα

Για την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών, συχνά “φύτευε” ειδικούς αισθητήρες, με πομπούς που επικοινωνούν σε συχνότητες που δεν ταξιδεύουν μέσα από τα παγκόσμια δίκτυα. Το κόστος για την συγκέντρωση τηλεπικοινωνιών πάσης φύσεως και τηλεφωνικών συνδιαλέξεων σε ξένα, εχθρικά εδάφη, ανέρχεται μέχρι και στο $1,7 δις.

Αν και αυτά είναι “τα βασικά”, αν θέλετε περισσότερες λεπτομέρειες, επισκεφτείτε την πηγή μας.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.