Κυκλοφόρησε η τρίτη έκδοση του Bootstrap

Αν δεν γνωρίζετε τι είναι, προφανώς δεν σας ενδιαφερεί. Αν, όμως, ασχολείστε με το web design, μάλλον το ονοματάκι Bootstrap σας λέει πολλά. Και έχει νέα έκδοση.twitter bootstrap

Το Bootstrap είναι ένα framework, δηλαδή, μια έτοιμη τεχνολογική βάση, που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς για να δημιουργήσει ευκολότερα ένα site από το μηδέν.

Αυτό του παρέχει κάποια κομμάτια έτοιμου κώδικα, τα οποία για παράδειγμα επιτρέπουν να παρουσιάζει κουτάκια, γραμμούλες, πλαίσια εισαγωγής κειμένου κτλ. Να, σαν αυτά στην εικονούλα μας.

Έτσι, δεν χρειάζεται να σχεδιάζει τα πάντα σε ένα site από το μηδέν, αλλά μπορεί να εχει τα στοιχειώδη δομικά του χαρακτηριστικά ως… το αντίστοιχο των Lego, με τα οποία να δομεί ολόκληρες σελίδες.

Λογικό είναι λοιπόν, πως τα… μαντάτα της κυκλοφορίας μιας νέας, τρίτης έκδοσης, είναι αρκετά σημαντικά για όποιον ασχολείται με το web design.

Αυτή δηλώνει εξαρχής ακόμη πιο συμβατή με mobile συσκευές, τις οποίες και βάζει σε απόλυτη προτεραιότητα, ενώ διαθέτει και αρκετά άλλα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά.

Κι επειδή όποιος ενδιαφέρεται για αυτήν είναι δεδομένο πως θα επισκεφτεί την σελίδα της, μάλλον δεν υπάρχει και λόγος να επαναλαμβάνουμε εδώ ακριβώς αυτά τα νέα χαρακτηριστικά. Ούτως ή άλλως, είναι μπόλικα.

Αναμέσα τους, ένας αναβαθμισμένος τρόπος προσαρμογής του ποια στοιχεία του πακέτου θα χρησιμοποιήσει κανείς στο site του, καθώς και ένα καλύτερο box model, το οποίο παρέχει περισσότερες επιλογες όσον αφορά σε μεγέθη των στοιχείων της σελίδας και τις αποστάσεις ανάμεσα τους.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.