Και κατάστημα… εφαρμογών το Amazon;

Ναι, και όμως: το γνωστό δικτυακό κατάστημα Amazon ξεκίνησε να πουλά και εφαρμογές!goats-amazon

Στα χωράφια της Apple και της Google χώνετε η Amazon, αφού από εδώ και έπειτα θα παρέχει και εφαρμογές μέσα από το δικτυακό κατάστημα της. Όμως…

Όμως, δεν θα είναι εφαρμογές για κάποια πλατφόρμα όπως το Android ή το iOS, αλλά για το web. Ναι, όπως λέμε Web Apps, “γραμμένες” σε HTML5 (και όλες τις σχετικές τεχνολογίες που εμπεριέχονται κάτω από αυτό το… ονοματάκι – CSS, JavaScript κ.λπ.).

Όπως είπε ο Erik Goossens, CEO της Spil Games:

Quote:

Αυτή η ανακοίνωση σημαίνει πως από δω και πέρα δεν θα χρειάζεται να κάνουμε εμείς όλη τη δουλειά στο στάδιο της προπαραγωγής: αρκεί να καταχωρήσουμε τη διεύθυνση του παιχνιδιού μας, και η Amazon αναλαμβάνει τα υπόλοιπα.

Και βέβαια, μπορεί να μη μιλάμε για εφαρμογές για τα ίδια τα κινητά και τα tablets αυτά καθαυτά, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι κάτοχοι τους δεν μπορούν να τις τρέξουν μέσω του browser της συσκευής τους.

Και έτσι, έμμεσα, η Amazon καταφέρνει να “παρακάμψει” τα υπάρχοντα καταστήματα, θυμίζοντας απόψεις που είχε εκφράσει η Mozilla στο παρελθόν, πως κάποια στιγμή, στο μέλλον, “τα πάντα θα είναι web” και δεν θα έχουν σημασία πλατφόρμες, browsers και τα συναφή: θα τρέχεις τα ίδια πράγματα, με τον ίδιο τρόπο, ό,τι και αν έχεις.

Και, χάρη σε αυτή την κίνηση της, θα τα βρίσκεις στην Amazon.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.