Ιός δημιουργεί ψεύτικα likes και followers στο Ιnstagram

Ο ιός Zeus, που είχε εμφανιστεί το 2007 ως δίκτυο botnet με στόχο την κλοπή τραπεζικών πληροφοριών, έκανε και πάλι την εμφάνισή του μεταλλαγμένος, δημιουργώντας… ψεύτικα likes και followers στην υπηρεσία Ιnstagram!instagram

Στην νέα, μεταλαγμένη εκδοχή του, αντί να κλέβει πληροφορίες από τους χρήστες τους υπολογιστές των οποίων τα PCs καταφέρνει να μολύνει, τους βάζει, δίχως να το γνωρίζουν, να… κάνουν like σε συγκεκριμένους λογαριασμούς της δημοφιλούς υπηρεσίας!

Έτσι, μια εταιρία μπορεί να αγοράσει ψεύτικα likes και followers κατά χιλιάδες.

Instagram_Art

Σύμφωνα με ειδικούς σε θέματα ασφαλείας, πρόκειται για τον πρώτο ιό που έχει σαν αποκλειστικό στόχο τη δημιουργία ψεύτικων likes σε social media.

Αν, λοιπόν, δείτε πως ακολουθείτε “Το Σουβλάκι Του Βασίλη”, το οποίο, όμως, δεν… γεύθηκε ποτέ η γλωσίτσα σας, καλό είναι να… ψαχθείτε λιγάκι.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.