Η καλωδιωμένη τηλεπάθεια μέσω Internet είναι πραγματικότητα!

Ερευνητές από το University of Washington κατάφεραν να συνδέσουν μεταξύ τους δύο διαφορετικούς ανθρώπους, που βρίσκονταν σε διαφορετικά σημεία, με τον ένα να ελέγχει, ως ένα σημείο, την κίνηση του άλλου μέσω… Internet!Internet Telepathy

Η ομάδα των επιστημόνων, με αρχηγούς και… πειραματόζωα τους Andrea Stocco και Rajesh Rao, τους τοποθέτησε σε δυο διαφορετικά σημεία. Τους… καλωδίωσε τον εγκέφαλο, δημιούργησε ένα “stream επικοινωνίας” ανάμεσα στα δυο… εμ… “τερματικά”, και…

Συνδετικός κρίκος ανάμεσα στα δυο θύματ… εμ… στους δυο επιστήμονες, ένα απλό παιχνίδι με εξωγήινους και διαστημόπλοια.

Ο ένας, ο Rao, φορούσε μια συσκευή EEG, έβλεπε την οθόνη, και κουνούσε το χέρι του την κατάλληλη στιγμή, ώστε πατώντας το space, να πυροβολεί τους εξωγήινους. Μπούμ, κακοί εξωγήινου. Μπούμ, λέγω.

Μόνο που δεν είχε πληκτρολόγιο!

Το πληκτρολόγιο, το είχε ο άλλος!

Εκείνος, ο Stocco, ήταν συνδεδεμένος με έναν δέκτη, ένα “transcranial magnetic stimulation coil” το είπαν – θα σας γελάσουμε. Μέσω αυτού, δεχόταν “τα σήματα” που έστελνε ο εγκέφαλος του Rao.

Έτσι, όταν ο Rao κουνούσε το χέρι του σαν να πατούσε το space στο ανύπαρκτο πληκτρολόγιο του, το καταλάβαινε ο Stocco, ακόμη και αν δεν έβλεπε το αποτέλεσμα σε κάποια οθόνη. Πατούσε το space, στο… υπαρκτό πλγκτρολόγιο του, ακόμη και αν δεν ήξερε τι γίνεται στο παιχνίδι, και… Αντίο εξωγήινε! Μπούμ!

Ody's thoughts

Κατόπιν αυτού, ετοιμαστείτε σε πέντε, άντε δέκα χρόνια, να δείτε την “περίοδο εκπαίδευσης” σε μια εργασία να περιορίζεται σε ένα… βυσμάτωμα και έναν “τηλεχειρισμό” των εργαζόμενων από τον Τέλη τον Τμηματάρχη. “I know Kung Fu!”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.