Για 250 εκατομύρια δολάρια αγόρασε την Washington Post ο Jeff Bezos

Ο ιδρυτής και CEO της Amazon, Jeff Bezos… έσωσε από την οδύνη της την Washington Post για 250 εκατομμύρια δολάρια.jeff bezos 003

Για όσους αγνοούν το ονοματάκι, πρόκειται για μια από τις δημοφιλέστερές και πλέον καταξιωμένες εφημερίδες, που όμως, όπως συμβαίνει τελευταία στο χώρο των εντύπων, δεν τα πήγαινε και τόσο καλά οικονομικά την τελευταία περίοδο.

Αν και μάλλον οι εργαζόμενοι στην εφημερίδα δεν καλοδέχτηκαν τα μαντάτα, ο Jeff Bezos υποσχέθηκε πως η αποστολή της εφημερίδας θα παραμείνει να ακολουθεί τις ειδήσεις όπου κι αν οδηγούν αυτές.

Washington Post Key Dates

Αυτό, όσον αφορά στο… “ιδεολογικό” κομμάτι. Διότι όσον αφορά στο “πρακτικό”, το “υλικό”, όπως είπε, το να υπάρξουν αλλαγές μάλλον θα είναι αναπόφευκτο. Αυτό που είναι σημαντικό όμως, τόνισε, είναι πως αυτές θα συνέβαιναν με ή χωρίς νέο ιδιοκτήτη.

Quote:

Το Internet έχει επηρεάσει κάθε πτυχή του χώρου της δημοσιογραφίας: έχει μικρύνει τον κύκλο μέχρι τη δημοσίευση μίας ειδήσεις, έχει εξαφανίσει παλαιότερα αξιόπιστες πηγές εσόδων και εχει οδήγησει στην εμφάνιση νέων τύπων ανταγωνισμού, που συχνά – πυκνά, δεν έχουν έξοδα για την συγκέντρωση του δικού τους “υλικού”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.