Αναφορά για χακιά του facebook στον ίδιο τον τοίχο του Ζούκερμπεργκ

Χάκερ από την Παλαιστίνη “χάκαρε” τον “τοίχο” του ίδιου του δημιουργού του Facebook για να τραβήξει την προσοχή του σε σημαντικότατο πρόβλημα ασφαλείας του κυρίαρχου κοινωνικού δικτύου.Facebook Logo

Χάκερ από την Παλαιστίνη εντόπισε ένα σημαντικό πρόβλημα στο facebook, το οποίο και ανέφερε στην ομάδα Ασφάλεια στο δημοφιλούς κοινωνικού δικτύου. Όταν εκείνη τον αγνόησε επιδεικτικά, έκανε το μόνο που θα μπορούσε να τραβήξει πια την προσοχή της: το… ανέβασε στον τοίχο του ίδιου του Ζούκερμπεργκ.

Το πρόβλημα ασφαλείας που εντόπισε, επιτρέπει σε οποιονδήποτε να ανεβάσει μηνύματά στον τοίχο κάποιου άλλου, ακόμη και αν δεν είναι φίλος του.

Αφού το ανέφερε στην ομάδα ασφαλείας, μέσω της επίσημης οδού που παρέχει το Facebook, μέσω της διεύθυνσης http://www.facebook.com/whitehat, και είδε να τον… αγνοούν επιδεικτικά, κατέληξε στην λύση που προαναφέραμε.

Φυσικά, αφού δεν ήταν… “φίλος” του Μαρκ, το έκανε χρησιμοποιώντας την ίδια τη “χακιά” που προσπαθούσε να αναφέρει!

Κατόπιν αυτού, η ομάδα ασφαλείας του Facebook απενεργοποίησέ το λογαριασμό του, καλού κακού, μέχρι να ερευνήσει την υπόθεση.

Η επίσημη δικαιολογία της για το “γιατι τον αγνόησε”; Το ότι, κατά αυτήν, “δεν είχε παράσχει αρκετές τεχνικές πληροφορίες κατα την αναφορά του προβλήματος σε αυτούς”.

Ody's thoughts

Μάλλον η χακιά στον τοίχο του Μάρκ, ισοδυναμεί με αυτό που λέμε “αρκετές πληροφορίες”.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.