Αναζητήσεις και εύκολο “linking” στα Google Docs

Η γνωστή λύση επεξεργασίας εγγράφων της Google, Google Docs, απέκτησε δυνατότητα αυτόματης αναζήτησης και παρουσίασης αποτελεσμάτων με στόχο την εύκολη προσθήκη links κατά την επεξεργασία ενός κειμένου.Offline Google Docs

Τώρα πια, καθώς ο χρήστης επεξεργάζεται ένα κείμενο, αν επιλέξει μια λέξη, ακριβώς από κάτω εμφανίζονται αποτέλεσματα όπως ακριβώς αν είχε αναζητήσει αυτή τη λέξη μέσα από το Google search.

Έτσι, δεν χρειάζεται να φεύγει από το έγγραφο του και να εκτελεί ξεχωριστές αναζητήσεις για να βρει κάποια links που θα ήθελε να συμπεριλάβει σε αυτό, να τα αντιγράφει στη μνήμη, να επιστρέφει στο κείμενο του, να διαλέγει το κατάλληλο κομμάτι κειμένου και να το μετατρέπει σε “σύνδεσμο” προς εκείνα: μπορεί απλά να εκτελέσει μια αναζήτηση καθώς το επεξεργάζεται, επιλέγοντας λεξούλες και “λινκάροντας” τις στα αποτελέσματα που επιθυμεί.

Φυσικά, δεν παρουσιάζει την ίδια έκταση αποτελεσμάτων, ούτε την ίδια ευελιξία και το πλήθος επιλογών του ίδιου του Google Search, αλλά μάλλον θα είναι (υπερ) αρκετό για την πλειοψηφία των χρηστών.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.