Εντυπωσιάζει το Gravity του Alfonso Cuarón

Κοίτα που θα βάλουμε στα favourites ταινία με την Sandra Bullock!Gravity Alfonso Cuaron 001

Με το που έληξε το εμπάργκο παρουσιάσεων της νέας ταινίας του Alfonso Cuarón μετά το Children of Men, με την Sandra Bullock και τον George Clooney, το Internet άρχισε να γεμίζει με θετικά σχόλια.

Από ότι λένε λοιπόν όσοι την έχουν ήδη δει, πρόκειται για έναν από τους καλύτερους ρόλους της Bullock, σε μία μαγευτική, εκρηκτική, ταχύτατη περιπέτεια, μέσα στο μεγαλειωδώς αχανές κενό του διαστήματος.

GRAVITY

Τα πιο θετικά σχόλια αφορούν στην φωτογραφία και την σκηνοθεσία της ταινίας, που οι περισσότεροι χαρακτηρίζουν ως αψεγάδιαστη. Τόσο τα πλάνα όσο και η κίνηση της κάμερας είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να θυμίζουν ανά πάσα στιγμή στον θεατή πόσο όσα βλέπει εξελίσσονται σε μηδενική βαρύτητα – από όπου και ο τίτλος της ταινίας. Παράλληλα, για να μην βλέπει μία… ατελείωτη μαυρίλα, σκηνοθέτης και υπεύθυνος φωτογραφίας εκμεταλλεύονται με πανέξυπνο τρόπο το φως και το χρώμα, δίνοντας διαφορετική εμφάνιση σε κάθε πλάνο του Gravity.

Gravity Alfonso Cuaron 007

Μάλλον, λοιπόν, μιλάμε για μια ταινία που σίγουρα αξίζει να δει κανείς στον κινηματογράφο, και μάλιστα στη μεγαλύτερη δυνατή αίθουσα, με το καλύτερο δυνατό ηχοσύστημα που μπορεί να βρει.

Πέρα από το τεχνικό κομμάτι, με το οποίο έχουν ενθουσιαστεί σχεδόν όλοι, είναι περίεργο το ότι ακούγονται εξαιρετικές κριτικές και για τους δύο πρωταγωνιστές. Τόσο η Bullock, στον πιο κεντρικό από τους δύο ρόλους, όσο και ο Clooney, από ό,τι λέγεται… δίνουν ρέστα!

Gravity Alfonso Cuaron 003

Ody's thoughts

Κοίτα που, μετά τα Pacific Rim και Elysium, η καλύτερη scifi περιπέτεια της χρονιάς μας έρχεται από εκεί που δεν το περιμέναμε!

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.