Στείλε τον παππού στο διάστημα

Οι περισσότεροι από εμάς δεν κάνουν και πολλές σκέψεις γύρω από τον τρόπο που θα ταφούν. Μερικοί θεωρούν ότι είναι καλύτερο να αποτεφρωθούν. Κάποιοι θα ήθελαν να ξυπνήσουν σε ένα πολύ μακρινό μέλλον και να νικήσουν, έμμεσα, το θάνατο, για αυτό επιλέγουν να εμπιστευθούν τα νεκρά τους σώματα σε εταιρείες που θα τα καταψύξουν, μέχρι να βρεθεί η τεχνολογία που θα τους επαναφέρει στη ζωή.

Άλλοι, έχουν την επιθυμία για μια αξιοπρεπή κηδεία, έξω από τα όρια της Γης, στο διάστημα. Κι εδώ έρχονται δύο αμερικάνικες εταιρείες, η Elysium και η Celestis. Ουσιαστικά και οι δύο προσφέρουν τη δυνατότητα να στείλετε ένα μικρό δείγμα από την τέφρα του αγαπημένου σας τεθνεώντος συγγενή μέσα σε μια μεταλλική κάψουλα, στην οποία θα χαραχτούν τα αρχικά του. Η κάψουλα θα τοποθετηθεί σε πύραυλο και θα εκτοξευτεί σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη. Μάλιστα υπάρχει και ειδικό app για iPhone, Android, μέσω του οποίου θα παρακολουθείτε την πορεία της κάψουλας.

ipadiphone_1

Η Elysium θα ξεκινήσει τις αποστολές της το 2014 και το κόστος θα είναι γύρω στις 2 χιλιάδες. Με αυτά τα χρήματα θα σας φτιάξουν και ένα ωραίο επαγγελματικό βίντεο της εκτόξευσης μαζί με άλλα συγκινητικά στιγμιότυπα σχετικά με τον μετά-θάνατον «αστροναύτη».

Η Celestis προσφέρει και άλλες επιλογές, όπως περιφορά (…) γύρω από τη Σελήνη, ακόμη και εκτόξευση της κάψουλας μακριά στο διάστημα. Το κόστος κλιμακώνεται και μπορεί να φτάσει πολλές δεκάδες χιλιάδες. Η συγκεκριμένη εταιρεία έχει ήδη εκτελέσει αρκετές διαστημικές «τελετές», αρχικά μέχρι τα όρια της ατμόσφαιρας, σε υποτροχιακό ύψος, μέχρι τα 225 χιλιόμετρα σε έναν μικρό ιδιωτικό πύραυλο μήκους 6 μέτρων.

Galacticus's thoughts

Η ανθρώπινη ματαιοδοξία δε γνωρίζει όρια και αυτό το ξέρουν πολύ καλά οι κύριοι που διευθύνουν τις συγκεκριμένες εταιρείες. 

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.