Όταν η Lady Gaga συνάντησε τη Gaga

Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς (απ΄ ότι καταλαβαίνω δεν έχει σχέση με το ρώσο μεγιστάνα του πετρελαίου), είναι μια καλλιτέχνιδα από τη Σερβία, που διαμένει στη Νέα Υόρκη και έχει κατά καιρούς δημιουργήσει avant-garde έργα τέχνης με το ίδιο της το σώμα, σε μια προσπάθεια να «εξερευνήσει τα όρια του ανθρώπινου σώματος και της πνευματικότητας».

Τα έργα της δεν είναι συμβατικά, αλλά μεταμοντέρνα: για παράδειγμα το τελευταίο της project ήταν να καθίσει στη μέση ενός δωματίου για πάνω από 700 ώρες, απλώς κοιτώντας τους επισκέπτες που κάθονταν απέναντί της. Το ιδιότυπο αυτό καλλιτεχνικό πείραμα έγινε στην αίθουσα του Μουσείου Μοντέρνας Τέχνης της Νέας Υόρκης.

ΟΚ, τι σχέση έχουν όλα αυτά με την τεχνολογία; Όπως δηλώνει τώρα η καλλιτέχνιδα, η επιδίωξή της είναι να ανοίξει ένα κέντρο έρευνας που θα συνδυάζει τέχνη, επιστήμη, πνευκατικότητα και θα εξερευνά διαφορετικές πτυχές της ανθρώπινης υπόστασης. Και για να χρησιμοποιήσουμε τα λόγια της:

Quote:

[το ερευνητικό κέντρο] βοηθά τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν δεξιότητες για να παρατηρούνπαραστάσεις μεγάλης διάρκειας, μέσα από μια σειρά ασκήσεων και περιβαλλόντων, τα οποία είναι σχεδιασμένα για να αυξήσουν την επίγνωση της φυσικής και διανοητικής τους εμπειρίας στο παρόν.

Σε αυτά τα πλαίσια έχει δηλώσει το project στο Kickstarter με στόχο τα $600.000, από τα οποία έχει μαζέψει σχεδόν τα μισά.

Κι επειδή, όπως φαίνεται, ο κόσμος δεν επείθετο, επιστράτευσε τη Lady Gaga, η οποία παρουσιάζεται σε ένα βίντεο να ακολουθεί τη μέθοδο της M. Αμπράμοβιτς για πνευματική και σωματική επίγνωση. Συγκεκριμένα η Lady Gaga φαίνεται να:

– Στέκεται στο δάσος ντυμένη
– Στέκεται στο δάσος γυμνή
– Στέκεται στο δάσος κοιτάζοντας προς τα πάνω με δυο χωνάκια στα μάτια της
– Κάθεται σε μια καρέκλα
– Ξαπλώνει γυμνή
– Αγκαλιάζει κάτι που μοιάζει με κρύσταλλο ή πάγο.
– Ξαπλώνει ανάμεσα σε κρυσταλλάκια.

Τώρα μπορείτε κι εσείς να ενισχύσετε το έργο της καλλιτέχνιδος και να δώσετε τουλάχιστον 1 δολλάριο. Με αυτό το δολλάριο θα πάρετε μια αγκαλιά από την M. Αμπράμοβιτς. Αρκεί να μπορείτε να ταξιδέψετε μέχρι το μέρος που θα διοργανωθεί το σχετικό event, που θα μοιάζει με το προαναφερθέν. Με άλλα λόγια, αντί να σας κοιτάζει, η Marina τώρα θα σας αγκαλιάζει.

Α, ναι, αν δώσετε 8 δολλάρια θα πάρετε ένα 8-bit video game που θα είναι και ένας οδηγός ξενάγησης στο ερευνητικό κέντρο της Κατερίνας.

Galacticus's thoughts

Έχω εκτεθεί ήδη από τον τίτλο που έδωσα στο post για αυτό δε θα επεκταθώ άλλο, σχολιάζοντας περαιτέρω, ο νοών νοείτω…

Από το 2001, ο διάσημος (...) συντάκτης τεχνολογίας Λάμπρος Γεωργογάλας καταπολεμά τον σκοταδισμό και την ημιμάθεια, διδάσκοντας στους Έλληνες συμπατριώτες του τα μυστικά της υψηλής τεχνολογίας. Κατόπιν βάναυσης απαγωγής από εξωγήινους, και ηρωϊκής απόδρασης, αισιοδοξεί πως θα γίνει κυρίαρχος του σύμπαντος.