Ταχέως – ταχέως παραιτήθηκε ο Ballmer από τη Microsoft

Νέες πληροφορίες από πηγές “που ξέρουν”, θέλουν την απομάκρυνση του Steve από τη Microsoft να επισπεύστηκε.steve-ballmer-mountza

Μπορεί η επίσημη άποψη να είναι πως ο Steve σκεφτόταν την απομάκρυνση του από τη Microsoft εδώ και αρκετό καιρό, αλλά όπως υπονόησε και ο ίδιος μέσα από το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του προς τους εργαζόμενους της εταιρείας, δεν περίμενε πως θα συνέβαινε εδώ και τώρα.

Από ό,τι ακούγεται τώρα, τα υπόλοιπα ηγετικά στελέχη της εταιρίας πίεσαν όσο μπορούσαν ώστε να επισπευστεί η απομάκρυνση του από αυτήν. Ο δε φίλος του και βασικότερος εκ των υποστηρικτών του, Bill Gates, ενώ μέχρι πρόσφατα κρατούσε περισσότερο ουδέτερη στάση όσον αφορά στο ρόλο του Steve στην Microsoft, αυτή τη φορά ναι μεν δεν είπε κάτι αρνητικό για τον (από όσο γνωρίζουμε και, τουλάχιστον, μέχρι πρόσφατα) φίλο του, αλλά δεν έφερε και αντίρρηση στην απομάκρυνση του. Λέγεται πως συμφώνησε πως “όσο νωρίτερα έφευγε, τόσο το καλύτερο για την Microsoft”.

Gates and Ballmer

Οι απόψεις ενισχύονται από το ότι στο αποχαιρετιστήριο μήνυμα του ο Steve Ballmer δεν έκανε κάποια αναφορά στον Bill Gates, που κατά τα αλλά τον είχε φέρει στην εταιρεία. Ομοίως, ο Bill, σε μήνυμα σχετικά με την αλλαγή ηγεμονίας στην Microsoft, αναφέρθηκε στον Steve μοναχά μια φορά, και αυτή μάλλον περισσότερο τυπική από ό,τι θα περίμενε κανείς από δύο “φίλους”.

Σίγουρα εχει… ψωμί η υπόθεση. Και αναμένονται εξελίξεις όσον αφορά την επιλογή ενός νέου προέδρου για την μεγάλη εταιρία, και πιθανές ανακατατάξεις – παρά την σχετικά πρόσφατη αναδιάρθρωση της, ενώ το πιθανότερο είναι πως θα έχουμε να ακούσουμε και πολλές-πολλές φήμες ακόμη για το τι συνέβη στο παρασκήνιο της παραίτησης του… υπερενεργητικού CEO της Microsoft.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.