Η μικρότερη Mona Lisa στον κόσμο

Τι μέγεθος είπαμε έχει ο μικρότερος πίνακας ζωγραφικής; Ξανασκέψου το!mona lisa

Επιστήμονες κατάφεραν να αναπλάσουν το γνωστό πίνακα του Picasso, την Mona Lisa, σε μέγεθος μικρότερο από το… μισό μιας τρίχας των μαλλιών σου!

Και επειδή δεν εύκολο να συνειδητοποιήσει κανείς πόσο μικρό είναι αυτό, όπως φαίνεται και στην εικόνα, αν βρισκόταν πάνω σ’ένα… μυρμήγκι, θα ήταν απλά μια κουκκίδα στο μάτι του!

Mini Mona Lisa 002

Η… λιλιπούτεια ανάπλαση της Mona Lisa έγινε εφικτή χάρη στη μέθοδο ΘερμοΧημικής ΝανοΛιθογραφίας (ελπίζω να απέδωσα σωστά το ThermoChemical NanoLithography!). Εφαρμόζοντας διαφορετικά επίπεδα θερμοκρασίας σε διαφορετικά σημεία μιας επιφάνειας, ουσιαστικά αναπαρήγαγαν την εικόνα pixel-προς-pixel, δίνοντας σε μια σειρά “τετραγωνάκια” διαφορετικούς τόνους του γκρι, για να δημιουργηθεί το ψηφιδωτό που φαίνεται στην εικόνα.

Mini Mona Lisa 001
...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.