Προσιτά αυτό – οδηγούμενα αυτοκίνητα από τη Nissan το 2020

Τέρμα στα γενικόλογα και τις αοριστολογίες: το 2012, τα αυτοκίνητα μας θα μας πηγαίνουν βόλτα μόνα τους! Το είπε η Nissan!2013 Nissan JUKE NISMO

Μπορεί η Google να κάνει έξυπνα και ενδιαφέροντα πειράματα, και να συνεργάζεται με κάποιες εταιρείες με στόχο κάποια στιγμή, στο απροσδιόριστο μέλλον, να μας δώσει το μέλλον της αυτοκίνησης.

Μπορεί, όπως αναφέραμε και χθες, να έχει φτάσει τις προτάσεις της σε τέτοιο επίπεδο, ώστε εταιρίες όπως η Uber να είναι έτοιμες να τις αγοράσουν και χρησιμοποιήσουν εδώ και τώρα.

Μπορεί να μας φαίνεται οικεία επειδή είναι η ίδια που κρύβεται πίσω απο τις αναζητήσεις και το mail μας.

Η Nissan ομως είναι αυτή που μας δίνει ραντεβού για το 2020, όχι η Google!

Διότι, ναι, όπως ανακοίνωσε ο Executive VP της εταιρείας, Andy Palmer αισιοδοξεί πως όχι μόνο θα έχει έτοιμα τα δικά της αυτό–οδηγούμενα αυτοκίνητο μέχρι το 2020, αλλά και πως πολλά από αυτά θα έχουν και προσιτή τιμή.

Αν βέβαια θέλει κανείς να είναι κυνικός, θα σκεφτεί ότι η πρόταση της Google βρίσκεται κοντά μας σχεδόν εδώ-και-τώρα, το 2013, ενώ της Nissan απέχει… εμ… 17 χρόνια! Με τέτοια χρονική άνεση, δεν φαίνεται και τόσο περίεργο να αισιοδοξεί πως μέχρι τότε θα τα διαθέσει στην αγορά.

Στη χειρότερη, θα τα αγοράσει έτοιμα, από κάποιον που θα έχει αντιγράψει τις ιδέες της Google σε πέντε – έξι χρονάκια από σήμερα.

...γνωστός και ως Οδυσσέας Κουράφαλος, αρχικός υπεύθυνος για το unregistered. Συντάκτης, γραφίστας, "μαλτιμηντιάς", φανατικός της science fiction και των αστείων γατιών στου ιντερνέτ. "Δηλώνω graphics whore" (παίζω Ms. Pac-Man στο MAME με 2xSAL και το πρώτο Max Payne με FXAA antialiasing). Load "unreg*",8,1.